Ahir al trinquet de Pelayo es van presentar els actes de promoció de la pilota valenciana que duran a Puchol II fins a Nova York.Puchol II Unes accions que van dirigides a la gran quantitat d’espanyols, sobretot valencians, i també societat llatinoamericana que viuen a la ciutat dels Estats Units.

L’acció principal serà el pròxim dissabte dia 9 de desembre on el pilotari valencià jugarà una partida en la modalitat de One Wall davant el campió americà, Timbo González, qui també va estar present en la presentació d’ahir i ha tingut ocasió de conèixer en viu una partida d’escala i corda.

Segons es va afirmar en la presentació, esta iniciativa «suposarà un important impuls amb l’objectiu de llançar un missatge fora de les nostres terres que la pilota valenciana té moltes coses a oferir, referents culturals, esportius i empresarials». El títol de la iniciativa és molt significatiu dels objectius que es persegueixen: «Dos mons, una pilota».

En la presentació va intervenir el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, i va confirmar que està treballant-se en el somni de veure la pilota com esport olímpic.