El trinquet de la localitat d’Onda va acollir la vesprada del passat dissabte les primeres finals del XXé Campionat Autonòmic d’Escala i Corda - gran premi AON.

Va ser una jornada en la qual regnava l’Alianza Galadtrans Foios A en la màxima categoria, mentre que el Dauet Ribera C i el Caixa Popular Pobla Vallbona D es proclamaven campions en les categories de Veterans i Quarta B, respectivament. La final més disputada era precisament la corresponent a la de primera categoria, que finalitzava amb un ajustat resultat de 60 per 50 favorable a l’equip de Foios.

La partida va ser una confrontació totalment dauera a excepció del primer joc, en el qual l’equip de Foios A aconseguia trencar el dau del seus contrincants. Durant la resta de la partida els d’Alfara de la Baronia intentaren recuperar el joc perdut davant els seus contrincants però no foren capaços. Cal destacar pels guanyadors la feta de dau i els rebots d’Alberto, amb una gran potència, i la inteligencia en el joc de Juan Carlos. Per part dels campions del 2017, i ara subcampions, l’equip de la Baronia, Jesus estigué molt bé al dau, pero no va poder entrar en joc com deuria en el rest, mentre que el mitger Alex no va rendir al seu nivell habitual.

En veterans, el Dauet Ribera feia valer el fet de comptar amb tres jugadors, per dos dels seus rivals, i aconseguien emportar-se la primera copa de campions. La vesprada es va tancar amb la final de quarta B, on l’equip local Onda C no podía fer front al joc de la Pobla de Vallbona.

El lliurament de trofeus va còrrec a càrrec del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, juntament amb la tinent alcalde de d’Onda, Encarna Ribes; el regidor d’esports , Paco Chalmeta; el coordinador de pilota valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner i pel vicepresident de la FPV, Pedro López.