Solament queda una plaça vacant en les semifinals de la Lliga Bankia de raspall. La tercera se la van adjudicar ahir Guadi, Brisca i Miravalles en superar en el trinquet de Xeraco a Montaner, Sanchis i Gabi pel resultat de 25-15.

Els dos trios oferiren un gran espectacle, que en un primer moment semblava que no seria tal per la superioritat de Montaner i els seus companys, que es distanciaren en 5-15. En este tram de la partida va manar la treta del rest d’Almiserà i els colps d’esquerra de Sanchis. Els rivals tenien prou en llevar-se la pilota de damunt.

Esta situació va canviar quan Guadi va fer un pas endavant. Seu va ser el mèrit de l’inici de la remuntada perquè ell va ser el primer que va augmentar el nivell. Però, poc després, les tres línies van aportar per igual, cadascuna en la seua tasca. El marcador reflectia iguals a 15 i s’estava jugant a pilota.

El joc posterior va ser el millor, per disputat i emocionant. També va ser el clau. El trio de Montaner va disposar de val en tres ocasions, que no van aprofitar. El punt que suposava fer eixe parcial podia ser el bitllet per a les semifinals. Però Guadi, Brisca i Miravalles van traure el millor del seu repertori, especialment el mitger d’Oliva, que va obsequiar al públic amb una esquerra per dalt que en una plaça de bous haguera suposat les dues orelles i la cua.

Perdre eixe joc va fer mal als ara ja eliminats i amb l’equip de Guadi va passar el contrari: van guanyar en confiança per a certificar la victòria. Això sí, els va costar, perquè els rivals no es van rendir.Dues partides més

El quadre de semifinals es concretarà entre demà i el diumenge en els trinquets de Guadassuar i Dénia que és on conclourà la fase regular. Més aviat el diumenge, que és quan es decidirà la plaça vacant.

Demà i en el recinte de la Ribera, Ian, Canari i Ricardet s’enfrontaran a Moltó, Tonet IV i Lorja. Els vencedors s’asseguraran la primera posició i els derrotats es classificaran segons o tercers. El que és segur és que els dos grans referents del raspall s’evitarien fins a la final.

En el trinquet alacantí, Sergio, Coeter II i Néstor mesuraran les seues forces contra Marrahí, Seve i Raúl. Passarà un dels dos equips. El de Sergio si arriba al joc 20, que implicaria sumar un punt. O el de Marrahí si guanya i deixa al trio rival per davall de 20.

La final, a Bellreguard

La Fundació ha anunciat que la final es jugarà el 25 de març en el trinquet de Bellreguard. Pel que fa a les semifinals, la primera tindrà lloc el diumenge 11 a Xeraco on s’enfrontaran el segon i el tercer classificat de la fase regular. I la segona es completarà el dissabte 17 a la Llosa de Ranes, on es mesuraran el primer i el quart de la taula.