No eren favorits, Bueno s’ha estrenat com a titular en esta edició de la Lliga Bankia d’escala i corda i Francés arribava per primera vegada a les semifinals. Però, l’equip de Vila-real va actuar ahir com si haguera estat al capdavant de les quinieles des del primer dia; com un conjunt campió, veterà i acostumat a les grans cites. Ara es troba a un pas del títol després de superar en la segona semifinal a la parella de Vinalesa de Puchol II i Nacho per 60-45 en partida que es va disputar en el trinquet de Vilamarxant.

Javi va ser, una vegada més, qui va conduir als seus companys a la victòria. El mitger està incommensurable, intractable, insuperable. I pega que fa por. Però la qualitat de Francés també va ser decisiva en el desenllaç així com el treball brut, però efectiu, de Bueno.

El de Petrer va passar pilotes de mestre dirigides per altre mestre, Puchol II, a qui va parlar de tu durant tota la confrontació. Va saber trobar-li els peus i el pis-paret per a evitar que explotara el seu rebot letal o l’aire. Se les havia de llevar de damunt. I prop de la corda, la millor versió de Bueno, que a més de parar un gran nombre de pilotes es va animar a buscar la llotgeta amb encert.

La parella va estar a l’altura de les circumstàncies, però no al nivell superlatiu de totes les partides anteriors. Tal vegada la inactivitat per les lesions els ha passat factura, sobretot en el moment de carregar. Així ho manifestava Nacho després de la conclusió. El cert és que els va costar trobar forats, si bé este és un mèrit que cal atorgar als vencedors.

Fins a la igualada a 30 els dos bàndols van sumar de manera alternativa, però Puchol II i Nacho concretaven amb un poc més d’autoritat. Encara no es podia intuir cap on s’inclinaria la balança, que es va decantar en els dos parcials posteriors, que van ser nets i favorables al trio, que estava en el seu millor moment (30-40).

Però el millor equip del campionat fins aleshores va reaccionar, amb espenta i grans rematades. De nou tornava l’equilibri (35-40), per a desaparéixer després amb la consecució de tres jocs seguits dels blaus (35-55). La diferència entre els equips no era tanta en el nivell, però sí que va resultar determinant en el desenllaç, tot i els dos parcials més que feren els rojos.