El Trofeu Universitat de València sol ser una aposta segura pel que fa a la garantia de la qualitat i l'espectacle. No en va és una de les cites més rellevants entre les disputades amb el format curt de dues semifinals i la final. Enguany es compleix l'edició número tretze. El cartell torna a anunciar als millors del moment de la modalitat d'escala i corda.

Les tres partides es jugaran en el trinquet Pelayo, seu habitual del torneig. La primera tindrà lloc el dijous de la setmana vinent i enfrontarà a Pere Roc II, Jesús i Carlos contra Marc, Raúl i Tomàs II.

L'equip que vestirà amb faixa roja, el de Pere Roc II, ha demostrat durant mesos que és digne d'ocupar el millor cartell. Durant un any serà la millor formació de la modalitat, dret adquirit per la consecució de la passada Lliga. Els tres pilotaris continuen de dolç. En acabar la màxima competició per equips sol passar que alguns dels participants en la lluita pel títol es desunflen, una vegada superada la tensió i la pressió de les últimes partides. Però no és el cas, d'acord al que s'ha pogut comprovar en les setmanes posteriors. De Marc, Raúl i Tomàs II no hi ha una referència pròxima com a equip, però per noms també està garantit el potencial. Falta comprovar com és l'acoblament entre les línies.

És un trio amb moltíssima pegada en totes les posicions, la qual cosa és un valor afegit en un recinte com la catedral. I amb fam: la de Marc, per seguir el rastre dels escaleters de referència; i la de Raúl i Tomàs II, per consolidar-se en el lloc que van abandonar a causa de les lesions.

La segona semifinal es jugarà el dissabte vinent. En este cas s'anuncia a parella contra trio, Puchol II i Héctor contra Francés, Javi i Bueno.

El cas de l'equip amb superioritat numèrica és pràcticament idèntic al de Pere Roc II, Jesús i Carlos. L'única diferència és que els de Francés es quedaren dos jocs per davall en la final de la Lliga, a dos parcials de la glòria.

La presència de Francés i Bueno en el Trofeu Universitat de València és un reconeixement a l'excel·lent actuació en la Lliga. La competició de la regularitat els ha permés ficar el cap entre els grans i els ha obert les portes de cites de renom, com la que ara arriba. Han d'aprofitar-ho, novament guiats per un dels imprescindibles en les partides més importants, cas de Javi.

Puchol II i Héctor vénen de signar una gran actuació en la partida benèfica que es va jugar al trinquet de Pelayo el dissabte 24 de març i en la qual s'imposaren a Genovés II, Pere i Tomàs II per 60-40. És una parella coneguda i que sempre compleix. I es que es tracta d'un número u i d'un dels mitgers que millor s'acobla al joc del de Vinalesa. La tercera jornada, la final, tindrà lloc el dia 14.