Ian i Pablo ja tenen tema de conversa quan coincidisquen per a sopar o dinar a casa dels futurs sogres del campió individual, que són els pares del rest de Barxeta. I és que els dos pilotaris s’enfrontaran en la segona semifinal de raspall del Trofeu Mixt Masymas. És més, Ian li ha regalat la classificació al seu ‘cunyat’ pel fet de no permetre que Guadi, Seve i Miravalles feren un quinze en el joc definitiu de la partida disputada ahir a Xeraco.

En el recinte de la Safor es va tancar la fase prèvia del torneig d’esta modalitat. Ian i Canari es van imposar al trio encapçalat per Guadi per 25-20. Va ser una confrontació intensa i de brega, primer marcada per les jugades de qualitat i en el tram final pel treball, el desgast i la tensió.

En els tres primers parcials es van imposar aquells que van disposar del traure. Dos van ser per a la parella, aconseguits per la potència de Ian i l’encert en les segones jugades de Canari. L’altre el va sumar el trio, principalment per la perfecta execució de Guadi, sempre ajustant baix de l’escala, on restar era més que complicat.

A partir d’ací, els pilotaris deixaren a banda el manual i va començar el cos a cos. La partida anava perdent en estètica, però guanyava en ritme i en incertesa. Qualsevol podia sumar i donava el mateix traure o restar. Els colps de mestres s’alternaven amb errors i en els dos bàndols s’espentava per igual.

Esta guerra de trinxeres va començar sent favorable a Ian i Canari, que incrementaren el seu avantatge a dos jocs (15-5). Però el trio va fer valdre la superioritat numèrica per a repartir-se la feina i evitar les rematades que abans sí que havia fet Canari. I a poc a poc, els de blau van sumar parcials fins a posar el marcador en 15-20 a favor seu.

Va ser a continuació quan el número u va demostrar que ho és. Primer des del rest, trobant la galeria i la llotja, raspant o a l’aire. I tot seguit, amb la treta com a gran recurs.

Semifinals

La primera semifinal es disputarà el pròxim dissabte en el trinquet Pelayo on s’enfrontaran els equips vencedors de les dues primeres jornades, Moltó i Brisca així com Marrahí, Coeter II i Néstor. Els dos equips van signar una gran actuació en les seues respectives eliminatòries.

Esta partida obrirà la sessió a Pelayo, que es completarà amb la primera semifinal del torneig d’escala i corda: Soro III i Félix contra Pere Roc II i Javi.

Tornant a la disciplina del joc per terra, la segona semifinal es completarà el dimarts de la setmana que ve a Oliva. Ian i Seve han accedit en condició de guanyadors de la seua eliminatòria mentre que Pablo, Tonet IV i Lorja s’han classificat com el millor equip entre els derrotats.