Tant de bo que Puchol II no haja de parar per a recuperar-se del dit menut de la mà dreta. Això implicaria deixar de gaudir d’un pilotari que està en un moment impressionant i que últimament ix a exhibició per partida. L’última va tindre lloc ahir a Murla on va començar el Trofeu Diputació d’Alacant i on el rest de Vinalesa, Héctor i Bueno es van imposar a Genovés II, Félix i Tomàs II per 60-30.

Deixar en 30 en el trinquet del ‘creador’ de l’escala i corda als que ahir vestiren de blau té més mèrit del que pareix. El recinte de Murla és jugador i per a pilotaris que saben dominar la pilota. A més a més, per a Genovés II i Félix és com sa casa.

En els compassos inicials es va notar que Puchol II no està tan habituat a eixes quatre parets com els seus rivals, la qual cosa va fer que la càtedra donarà de 10 a la mà de Genovés II i companyia. Però el pronòstic va durar solament quatre jocs: els dos primers que va perdre el de Vinalesa i els altres que va fer per a igualar a 25. A partir d’eixe moment, el trio vencedor es va convertir en favorit. Però el triomf no va ser tan còmode com es podria intuir amb un resultat certament folgat. Fins al 35-30 es va alternar en el domini. Els rojos sempre anaven per davant i sumaven amb més solvència, però els blaus aguantaven i no permetien que els rivals es distanciaren. Havien de treballar-se més els jocs, però els aconseguien.

La partida es va trencar a continuació. O això semblava amb el 45-30 del marcador. Amb Puchol II dibuixant els caps i el bon fer d’Héctor al mig, sense passar per alt la seguretat que aportava Bueno, la remuntada no era previsible.

Però enfront hi havia tres que juguen molt a pilota. I jugaren, si bé no concretaren quinzes claus i tampoc els va dir la vaqueta, que sempre pintava del costat roig. I els dos jocs de val-15 que en circumstàncies normals hagueren suposat el 45-40 es van convertir en el 55-30, que sí va resultar una llosa massa pesada d’alçar.

Com que esta ronda inicial és un triangular en el qual també participaran Pere Roc II, Pere i Carlos, ni Puchol II té encara assegurada la passada a final ni Genovés II està descartat. Ara bé, el primer ho té mig fet i el segon ja no pot fallar.