Bona vesprada accionistes

Ja fa un any des que es va celebrar l´última junta d´accionistes. Repassant la temporada 2014/2015 he de dir que no hi ha hagut cap moment d´avorriment.

En l´ultim any junts, hem viscut fantastic moments i mals moments que ens ha provocat reptes. Esta mateixa ultima setmana, hem tingut la prova: el durísim i treballat empat contra el Barça el dissabte I la durísima eliminació de la Champions League el dimecres.

Estic molt contenta i orgullosa del rendiment dels nostres jugadors contra el Barcelona. Jugaren amb molt de caràcter i sense por contra un oponent molt fort. Així és exactament com el València hauria de ser, i està clar que no haguera sigut possible sense el suport dels nostres aficionats. Ells són el motiu del resultat del dissabte, i estic segura de què tots recordarem este partit durant molt de temps.

Personalment mai podré oblidar este partit, perquè el nostre seguidor, José Manuel Esteban, qui va patir un atac al cor durant el partit, va faltar la mateixa nit. Vaig anar al soterrar, a Gestalgar, y vaig comprobar per mi mateixa com ell viatjava mes de dos hores en cotxe, cada volta que venia a vore un partit a Mestalla.

Eixe llarg camí em va ser útil per a valorar i adeprendre el sacrifici dels nostres aficionats que viatgen llargues distàncies cada setmana per a anar a Mestalla a vore jugar al seu equip. Ara estic més contenta de que aportem transport gratuït a l´estadi per a molts aficionats aficionats des de l´inici de la temporada.

Durant l´últim any, Kim i jo mateixa, hem viatjat amb l´equip a diverses ciutats d´Espanya I de l´estranger. Donava igual que for a en Madrid, Barcelona, Gijón, Bilbao, Mònaco, Beijing o Ohio, sempre hem considerat important visitar i rebre a les penyes. I cada vegada em vaig emocionar amb la seua passió.

Un jove seguidor que havia crescut en Barcelona en va contar la dificultat que suposava mantindre lleialtat al València al col·legi perquè tots els seus amics eren seguidors del Barcelona.

Estes experiències són impagables i inoblidables i quedaran durant molt de temps al meu cor. Com a presidenta del club, i responsable de l´èxit global del club, estes experiències han afegit molt de significat i han sigut la meua motivació.

És precisament esta passió, este valencianisme, el que va impressionar a Peter Lim i el va fer decidir-se a invertir en el València Club de futbol mitjançant Meriton.

Meriton ha arribat amb visió de futur i tenim un ambiciós pla de negocis. Volem que el club torne a abastar la glòria que va obtindre fa una dècada, i pujar el perfil i el prestigi del club en el món del futbol.

Estos no són objectius senzills d´aconseguir. Cal tindre in pensament estratègic, treballar molt intensament i disposar de molts recursos financers i també humans. Aconseguir estos objectius necessita el suport de tots els actors implicats en el club, inclòs el de les autoritats esportives i no esportives, els bancs, i especialment el de vosaltres els accionistes del club. Necessitem treballar tots junts i en armonia per a aconseguir l´èxit i laprosperitat per al nostre equip.

La primera tasca que Meriton va afrontar va ser la d´evitar el risc de fallida econòmica, que amenaçava al club fa un any. Reestructurarem el deute bancari del club de curt a llarg termini, facilitarem diners en efectiu al club immediatament després de l´adquisició, mitjançant una injecció creditícia de 100 milions d´euros. El Club inmediatament va utilitzar 30 milions es destinaren de manera immediata durant el primer mes des de l´adquisició a solucionar l'enorme deute existent i pagar els salaris dels jugadors.

Hi havia altres temes urgents per resoldre com era la propietat dels terrenys on s´ubica el nou estadi, i el deute llargament ajornat amb l´empresa constructora.

A mi em va deixar perplexa com saber que es varen gastar més de 130 milions per a construir el nou estadi sense assegurar-se abans la propietat dels terrenys. Assumir eixe risc tan enorme no tenia cap sentit per al club.

Enguany el club ha arribat a un acord definitiu de permuta de terrenys amb l´Ajuntament de València. I respecte al nou estadi hui estic orgullosa d'informar-vos que som els propietaris de 70.000 metres quadrats de terreny. Del qual vàrem rebre l´escriptura de propietat el passat mes de març.

També enguany hem acordat un calendari de pagaments per a l'enorme deute heredat existent amb el principal contractista de l'estadi, i hem designat ja un nou arquitecte per al nou estadi. Amb tot açò hem convertit en una possibilitat real la inauguració del nou estadi.

La estabilitat financiera i la sostenibilitat es el més important. Com a accionista principal, Meriton està compromés en garantir que el club és capaç de complir amb les seues obligacions i compromisos. Açò és fonamental per a la nostra reputació tant com ho és per al club.

Mentre preparava este discurs, he tornat a visionar el discurs que vaig donar en l´assemblea general de l'1 de desembre de 2014 com a representant de Meriton. En aquell discurs vos vaig donar la meua paraula de què anavem a treballar de valent per a aconseguir grans coses per a este club.

Encara i tot el réves que hem patit esta setmana en la Champions League, continue plena d´orgull en poder presentar-me hui davant de vostés per a dir-los açò: Estem complint amb la nostra promesa.

Vos prometèrem que la nostra contribució no es limitarà al que nosaltres fem pel club, perquè volem tornar l'amor que rebem dels nostres fans.

Quan Meriton va fer la primera inversión al Club, ja erem molt conscients del gran paper del Valencia tant social com esportiu. Esta es una gran raó que va atraure a Peter al Club i volem ficar tot de la nostra part per a contribuir i sumar a la societat valenciana. Hem configurat clars objectius i una visió per a la Fundació del València.

La primera Family Weekend organitzada per la Fundació va reunir a més de 100.000 valencianistes i a les seues famílies. A més de celebrar una temporada exitosa, la Family Weekend també va ser una celebració de la gran unió que existix en la família valencianista.

Volem ser transparents i obrir més la nostra comunicació amb els accionistes i els seguidors. Per això hem preparat l´informe anual d´activitats especialment per a vosaltres. Espere que el trobeu útil. En l'informe celebrem els èxits aconseguits la temporada passada, i expliquem molts assumptes importants.

Mirant cap al futur tenim molts grans reptes al davant. Un d´ells és el fet que l´alta competitivitat existent en el Futbol europeu s´està intensificant. Altre gran repte al qual s´enfronta el club és l´augment del cost dels jugadors.

Este augment del cost dels jugadors només farà que anar a més, ja que la Premier league anglesa rep prou més diners dels drets televisius que la lliga espanyola. Mentre que els nostres ingressos per televisió han augmentat amb l'acord col·lectiu, la distancia entre la lliga espanyola i l'anglesa també ha crescut.

Per a què vos feu una idea de la diferència. Els ingresos totals de la Premier foren de 2250 milions de euros la última temporada i arribaran a 3500 milions en la seguënt. Mentre, en la Lliga passarem de 1150 milions a 1500 milions. Com a resultat, el club de la Premier League anglesa que menys diners cobre, ingressarà 140 milions d´euros de la televisió durant la temporada 2016/2017. És la mateixa quantitat que rebem cadascún dels dos clubs que més ingressen de la lliga.

L´impacte immediat per a nosaltres és que els salaris dels jugadors es dispararan com un cohet, i arribaran a uns nivells que no podrem permetre´ns. Esta és una realitat a la que hem d'enfrontar-nos per a trobar solucions.

Una solució, alineada en el nostre exitós passat de formar grans jove stalents, es contniuar invertit en Paterna, per a asegurar la producción y desenvolupament de joves futbolistes, encara que tingam que pagar per ells a altres Clubes.

Per tant, per a millorar la salut financera del club, ens hem embarcat en un exercici de capitalització de 100 milions d´euros, inclús sense ser requerida per la LFP.

Després de capitalitzar 100m, el nostre club serà el segon en valor accionarial per darrere del Reial Madrid. Ara tenim un balanç de resultats fort que ens permet invertir amb confiança, perque volem ser un club amb credibilitat.

Encara que tenim objectius ambiciosos per al club, som realistes sobre el que podem i el que no podem aconseguir en un cert període de temps, en relació als recursos que tenim en l'ambient tan competitiu en el que estem operant.

Amb estes consideracions, Peter Lim i Meriton estan molt contents amb els progressos que hem aconseguit de moment. Ens haviem concedit a nosaltres mateix un período de 3 anys per a aconseguir la estabilitat financera pero cregeuem que ja hem aconseguit molt en els últims 12 mesos. No volem precipitar-nos en assumptes que no estan encara preparats per a ser abordats, perquè este és un projecte a llarg termini per a Meriton.

És molt important que ens adonem que tenim assumptes urgents per solucionar. Molts són per culpa de l´herència adquirida. No és possible canviar les coses de la nit al dia. Hem de prioritzar i dur a termini els nostres plans pas a pas.

Jo vos demana a vosaltres, els nostres accionistes, mantindre la paciència.

El nostre projecte está centrat en quatre pilars.

Estem invertint en tranquilitat en un equip competitiu. Creant una acadèmia amb estàndards de alt nivell, construint un equip de gestió executiu competent i amb visió de futur, i el més important, mantenint a la nostra família de seguidors compromisos i conectats al Club.

Hem pres la decisió d´invertir en bons jugadors joves. Creiem que amb un bon lideratge i orientació, els nostres jugadors joves creixeran amb força en un breu període de temps.

Tots hem comprovat la força i l'esperit lluitador del nostre jove equip en el recent partit davant el Barcelona.

Fa poc que hem nomenat a Gary Neville com a entrenador del primer equip. És cert que ha de demostrar que està capacitat i guanyar-se la confiança dels jugadors i els aficionats

Però estic segura de què a mesura que aneu coneixent al nostre nou entrenador, veureu que és una persona cabal amb una espectacular capacitat de lideratge. Que serà capaç d´inspirar i orientar als nostres jugadors amb el seu gran coneixement del món del futbol des de dins.

Qualsevol que haja conegut a Gary vos dirá que es un gran estratega amb una voluntat de ferro per a tindre exit. Prompte descobrireu que és un entrenador que mereix el respecte i suport dels nostres seguidors.

Pel que fa a l´acadèmia, no puc remarcar suficientment la importància que té continuar invertint en ella per a atraure i mantindré el talent. Com a part del nostre pla a llarg termini, necesitarem pensar ben pronte en unes instal·lacions d´entrenament permanents de primer nivell. També necessitem proveir d´un sistema excel·lent de gestió de jugadors, de sistemes d´entrenaments professionalitzats ide tecnología aplicada de màxima exigència.

Per a complir les nostres necessitats immediates, estem treballant en la millora i modernització de les nostres instal·lacions de Paterna des del passat mes de maig.

Li hem donat un aire nou a Paterna i a l´estadi Antonio Puchades, hem construït instal·lacions noves per al primer equip i hem renovat la residència.

Tenim més projectes en ment. Una àrea de treball per als entrenadors de l´acadèmia, altra per al personal sanitari, una nova cuina, nous menjadors per al primer equip i per als residents, així com una zona de descans per als pares. El projecte de millora de Paterna va a costar més de 2 milions d´euros.

La gent és un actiu molt important per al nostre club. Molts dels nostres treballadors s´han mantingut lleials al club inclús en els moments d´agitació. A pesar de què nosaltres hem arribat al club com a propietaris estrangers, els treballadors del club ens han ajudat molt i s´han mostrat molt receptius a les noves idees i entusiasmats per créixer en el club amb nosaltres.

En les oficines centrals, anem a mantindre el nostre valuós equip i reclutar nous treballadors per augmentar la nostra experiència en gestió. En Paterna, mentre reclutem i desarrollem als jugadors joves és molt important, també necessitem reclutar i entrenar a bons entrenadors, professionals de l´esport i talenst que s´uniràn a l´equip de gestió de l´acadèmia.

Per a conservar l´esperit del Valencianisme, continuem atraient i invitant a antics futbolistes a unir-se al club. Estem molt satisfets amb els recents nomenaments de Angulo com a entrenador ajudant del primer equip i Mista com a entrenador del Juvenil B.

Miguel Tendillo ha sigut nomenat ambaixador de la Academia, i se uneix a Juan Sol y Ricardo Arias.

El nou estadi és una part important del nostre pla per a obtindre el compromís dels aficionats.

Estem immersos en una revisió completa del disseny original amb el nostre arquitecte Mark Fenwick, per a assegurar que complirà amb les necessitats del club i de la ciutat una vegada òbriga les seues portes.

La nostra reflexió més difícil i importat és que el Nou Mestalla ha de ser un vehicle que ens ajude a mantindre l´esperit del Amunt València pel qual és famós l´actual Mestalla. No anem a construir un estadi que només siga vistós per als ulls. Volem construir un estadi que ens ajude a guanyar!

No serà una tasca fàcil perquè estem limitats per l´actual estructura construïda ja en la parcela del Nou estadi. L´actual disseny i estructura farien que pedérem tot l´ambient que vivim ara en l´actual Mestalla.

Per tant és prudent ser pacients i planificar minuciosament abans de començar la fase de construcció. Hem de fer-ho bé esta vegada perquè és un gran compromís econòmic. I perquè el Nou Mestalla serà la nostra nova casa per altres 100 anys La planificació es crucial.

Quan estigam preparats per a desvelar el nostre nou pla, vos presentarem un concepte i un disseny totalment nous i renovats que poc tindran a vore en el primer projecte.

El èxit del nostre Club depén de la confiança i de les relacions properes entre les tres parts involucrades - els accionistes, l´equip de futbol i els aficionats. Estes 3 parts estan interconnectades. Cap pot funcionar sense les altres dos i totes tenen un paper important.

Com he assenyalat per la història recent m´han vingut al cap algunes preguntes€.

Per qué el València ha tingut 14 entrenadors en les últimes 15 temporades, i ha tingut 8 presidents i 4 maxims accionistas en els últims 11 anys?

I per qué no hem guanyat ni un trofeu en els últmis set anys?

Que hem fet malament? Que està fallant?

Crec que es déu a que hem estat en una guerra durant tots estos ultims anys!

Me pareix que en el Passat, diferents segments del Club han estat massa ocupats barallantse el suns contra els alters en lloc de tractant de guanyar als rivals.

Tots nosaltres hem de fer examen de consciència en profunditat.

Potser jo no tinga totes les respostes per a vosaltres, però tinc una cosa molt clara, necessitem de manera urgent la pau social.

Necessitem esta pau per a donar-li estabilitat a l´equip i que així puguen centrar-se en el terreny de joc i portar a casa els títols que volem.

Necessitem pau i unitat per a prosperar

I vull dirigir-me a tots, als fans i als membres de la nostra comunitat per a recordar que ja no estem en guerra!

Si alguna vegada ha existit una guerra, ja s´ha acabat. Es va acabar quan Meriton va arribar.

Ara estem tots del mateix costat, no en bàndols diferents.

És molt importat per a mi dir-vos que Meriton i este consell estan oberts a la crítica constructiva i que juntament amb els gestors del club sempre les tindrem en consideració.

No tenim por de prendre decisions difícils si són per a millorar el club. Fa ben poc vos hem demostrat que escoltem als aficionats i als accionistes.

Siga com siga, prendrem decisions basades en els millors interessos per al club, i no ens plegarem a exigencies o a la pressió popular.

El València Club de Futbol és el gran club que deu ser. I deu convertir-se en un club més gran encara!

Necessitem que els nostres aficionats i accionistes creguen en nosaltres

Volem que els nostres aficionats i els nostres accionistes ens demostren que creuen en el nostre equip, i que tinguen paciència amb l´equip i el màxim accionista.

Mestalla ha d'intimidar als rivals que ens visiten

Mestalla ha de ser la nostra fortalesa, el nostre refugi segur.

Els nostres jugadors necessiten l´energia que els dóna Mestalla, i saber que passe el que passe, els nostres aficionats estaran 100% darrere del nostre equip, animant-los en cos i ànima.

Perquè crec que es compatible ser apassionats com som sense ser tan durs

Vull confessar-vos que durant els moments més difícils de les últimes setmanes, la imatge d'un aficionat en concret sempre m´ha alçat l´esperit. Pensar en ell em dóna la força per a respirar profund i continuar de nou amb energia.

Ell pot ser que siga un xiquet, però és un gegant per a mi. Quant el nostre equip perdia 1-0 davant el Màlaga, en el desconté, la temporada pasada, ell literalment va fer un pas endavant per a dir-los als jugadors que eren els seus herois encara que perderen un partit.

Em va emocionar molt este acte. Va ser molt senzill. Però tan pur, tan apassionat, tan autèntic€

Este seguidor enorme és el xicotet Gonzalo.

Quan estàvem perdent, este valencianista va continuar amb nosaltres.

Per això vos demane amb sinceritat que continuem esforçant-nos per a preservar eixe valencianisme auténtic. I mantindré el nostre prestigi valencià, la nostra fama impol·luta, apassionada i real. Intentem tots disfrutar de la nostra bona fama durant moltes generacions.

Perquè tots nosaltres compartim la mateixa passió, esperances i somnis pel club que volem i estimem.

Per això vos demane que continuem units com una família.

I junts, ser Un equip, Un Cor, Un València

Amunt Valencia!