EUROBASKET FEMENí 2021

Raquel Carrera debuta amb Espanya en el primer partit de preparació

La pivot del València Basket, d'amb prou faenes 19 anys, s'estrena amb l'absoluta a Toulouse

Raquel Carrera va debutar aquest diumenge amb Espanya.

Raquel Carrera va debutar aquest diumenge amb Espanya. / FEB

Efe

La selecció espanyola de bàsquet va caure derrotada este diumenge a Toulouse (França) davant la francesa per 66-57, en el primer partit de preparació de cara al pròxim Eurobasket Femení que es disputarà a València a partir del pròxim 17 de juny. Un partit en el qual va debutar amb l'absoluta, als seus 19 anys, la pivot del València Basket Raquel Carreras, que en els 31:33 minuts que va estar sobre la pista va anotar 8 punts, va arreplegar 2 rebots i va donar una assistència.

Lucas Mondelo, que aspira a sumar la triple corona consecutiva per a Espanya en l'Eurobasket, ha construït un equip en el qual el talent jove de jugadores com Maite Cazorla, Laia Flors o Raquel Carrera s'alia amb l'experiència i jerarquia de figures com Alba Torrens, Silvia Domínguez o Leo Rodríguez.

El primer partit de prova abans de la gran cita continental va reeditar les dos últimes finals de l'Eurobasket. Espanya no va tardar a enfrontar-se a tot un gegant com França, que va exhibir les costures d'un equip al que, a pesar dels seus brots verds, encara li queda treball per fer per a aconseguir el seu millor nivell.

El conjunt francés va firmar un bon inici amb un contundent 11-2 en els primers compassos de l'encontre. Les de Mondelo, liderades en atac per Alba Torrens, es van topar davant el mur de contenció francés. Les espanyoles van centrar les seues ofensives per la zona central, però les de Valérie Garnier van tancar molt bé tots els espais.

En el un contra un les espanyoles van trobar serioses dificultats per a contrarestar el poder físic de la pivot Endené Miyem i l'habilitat de Marine Johanne, que es van portar una renda de 7 punts al descans (33-26).

L'arrancada de les espanyoles en el tercer tram, impulsades per una brillant Maite Cazorla, va aconseguir retallar la distància a 4 punts (33-28), però el joc exterior d'Alexia Chartereau i els errors defensius de les visitants van propiciar una nova escapada gala que va arribar a col·locar-se 13 a dalt (52-39).

Espanya va trobar el seu millors minuts en el quart definitiu, amb una Torrens deslligada des de la llarga distància, que va liderar la reacció del seu equip i va sembrar la intranquil·litat en el combinat 'bleu'. La remuntada espanyola no va aconseguir consumar-se davant una França que va saber mantindre la concentració en els minuts finals per a certificar la victòria. Aquest dilluns Espanya tornarà a enfrontar-se en partit amistós davant França en el Palau d'Esports de Toulouse.

- Fitxa tècnica:

66. França (17+16+19+14): Epoupa (6), Miyem (10), Ciak (8), Johannes (5), Tchatchouang (-) - cinc inicial - Gaye (2), Fauthoux (-), Chartereau (15), Michel (5), Vukosavljevic (4), Rupert (4), Duchet (7).

57. Espanya (10+16+18+13): Ouvina (4), Alba Torrens (16), Laia Palau (3), Tamara Abalde (-), Raquel Carrera (8) - cinc inicial - Nogaye (6), Silvia Domínguez (3), Leo Rodríguez (7), Maite Cazorla (7), Queralt Casas (3), Paula Guinzo (-), Laura Quevedo (-).

Àrbitres: N. Maestre, J. Collin, A. Dahra. Sense eliminades.

Incidències: Partit amistós disputat en el Palau d'Esports de Toulouse (França).