Què important va ser la victòria davant el Getafe! Això sí, «pírrica», de penal i gràcies. Gràcies a Álvaro Negredo que va ser el més llest de la classe i que, amb la seua experiència, va provocar la pena màxima i la va convertir. El més important, com sempre, van ser els tres punts aconseguits i poc més. És evident que el València CF va anar a pel partit, per això el va guanyar, davant un Getafe ordenat que venia a Mestalla a intentar sucar algun puntet. M´agradaren molt les declaracions de Quique Sánchez Flores, que mostrà respecte al València CF desitjant-li la classificació per a la Champions. És de ben parit ser agraït i Quique ho va ser, com no tots ho són.

És un plaer vore la classificació de la lliga i vore que el València CF està a tir de l'Atlètico de Madrid, solament a tres puntets i que, a hores d'ara, depén de sí mateix per a ser tercer -de moment-, i que a poc que encadenem dos victòries consecutives -davant Còrdova i Reial Societat- estarem situats en una posició privilegiada per a fer front al que ens queda de temporada. Eixa és la realitat. No vaig a especular amb què podem guanyar la lliga, perquè tots sabeu quina és la meua opinió al respecte, però em conformaria amb no despenjar-nos i tindre opcions de disputar-la fins el final.

De moment anirem partit a partit, que és el que toca, i el que toca hui és el Còrdova de Djukic, altre ´ex´ del València CF. Un encontre perillós davant un equip necessitat de punts, igual que el Deportivo de la Coruña, el Llevant... I ja sabem com va acabar l´assumpte, palmatòria i al ginjoler. El València CF no pot permetre´s una altra castanya de partit i sobretot, perdre eixos tres punts tan necessaris per a seguir estant allà dalt. El que està clar és que l´equip ha recuperat les bandes amb Piatti i Feghouli i això beneficia el seu joc. Espere que l'entrenador no faça experiments i fique als jugadors que han d'estar, encara que deixe a la banqueta altres que tenen més ´catxé´. Va per davant la meua alineació per a Còrdova, que conste que açò és una suggeriment, però com tots portem dintre un entrenador, ací va la llebre; Alves, Cancelo, Mustafi, Otamendi, Gayà, Fuego, Parejo, André, Fegouli, Piatti i Negredo. Com mola açò de fer l'alineació!

Aprofite per a tornar a l´assumpte Gayà. Sembla que si el València no tanca prompte la renovació de Gayà, vindrà el Reial Madrid amb els 18 Kilos de la clàusula i s´emportarà el jugador. Però en tota aquesta història hi ha un detall molt important: és el jugador qui ha d'anar a la lliga de futbol professional i dipositar la clàusula per tal de desvincular-se del València CF. I jo em pregunte «i si Gayà no vol?, i si el de Pedreguer vol quedar-se ací en València i passa del Reial Madrid?» en eixe cas, Gayà passarà a guanyar-se el meu cor i el de tots els valencianistes. Amunt!