LLa victòria davant el Llevant per 3 a 0 ha calmat una miqueta els ànims d´una afició mosquejada per ´l´errada/atracament´ patit a San Mamés, i com han acompanyat els resultats dels rivals directes -empats d´Atlético de Madrid, Sevilla i Barça- podríem dir que la lliga torna a tindre ´coloret´. El València CF s´ha col·locat a un puntet de l´Atlético i si guanya en el Nou Camp podríem dir allò de -tornem però per a quedar-nos-. Octavi, el meu company de treball, és molt ´culé´i em confirma que la visita del València CF li fa molta por, sobretot pel precedent de l´any passat, però al·lega que guanyar al Barça en sa casa i dos anys seguits seria ´massa pa´ la carabassa´, vaja, que és impossible. Octavi, ja parlarem el dilluns i si palmeu el partit, amaga´t perquè aniré a buscar-te. Per cert, he notat en els seguidors del Barça que també tenen un punt de catastrofistes, sembla que al més mínim entrebanc, els cau el món damunt i comencen a aparéixer els dubtes. Eixe és el seu punt dèbil i això és el que hem d´aprofitar per treure el partit endavant. Ara estan entretinguts amb la Champions i això pot generar fissures en la seua concentració. De segur que la derrota del Barça no els resultarà tan amarga.

La setmana ha sigut mogudeta i només tornar a les classes ja tenia la reprimenda d´una alumna que em deia -Paco, en els últims articles no has recalcat que el València CF va a guanyar la lliga, estàs perdent gas-. Ainoa Alapont és molt, molt "Xota" i com a bona lectora de Superdeporte, no deixa escapar cap oportunitat per recordar-m´ho. Ainoa, tens raó, simplement és que m´he relaxat una miqueta. Amb l´última victòria m´he vingut amunt, així és que ací va el crit de guerra: «Anem a guanyar la lliga ´y lo sabes´». Però també cal reconèixer que fàcil no ho tenim.

Canviant de terç, crec que el València no ha triat un bon moment per treure a passejar l´assumpte de la renovació de Gayá. És cert que de la missa no sabem ni la meitat, i que sembla una estratègia del club per tal de marcar el territori, sobretot als representants per tal que no se´n pugen a la parra, com sempre han fet. Però estem en un moment on els jugadors necessiten tindre la màxima concentració, i tot açò de la renovació segur que afecta a Gayà. El que està clar és que Florentino diu que no va a ficar-se pel mig sempre i quan el València no vulga vendre el jugador, però per si de cas, ja té mig enviscat al jove de Pedreguer. Florentino, ja està bé de marejar la perdiu, que cada vegada que obris la boca puja la gasolina.

Sóc dels que pensa que Gayà ja deuria d´estar renovat, com està Paco Alcácer. Trobar un lateral de les seues característiques és molt difícil i val molts diners. Tu ja el tens al planter, a què estem esperant per renovar-lo? Seria imperdonable deixar escapar a Gayá, com va ser imperdonable, en el seu dia, deixar escapar a Isco. Ale, a guanyar-li al Barça. Amunt!