Després de dos setmanes de tranquil·litat esportiva, assaborint encara el 4-1 davant el Real Madrid, tornem a la competició domèstica amb un únic objectiu, la victòria. El Valencia no deuria especular en Vitoria, en primer lloc perquè no sap, ni te jugadors per a fer-ho, en segon lloc, perquè serà una temeritat visitar Mendizorroza amb el cartell de favorit.

Sembla que el punt d'inflexió que necessitava el Valencia CF. Estem d'acord que la segona part del Elx - Valencia CF va ser la que ha fet canviar la dinàmica de l'equip. Així ho manifesten dos pesos pesats del vestidor com son Carlos Soler i Carlos SolerGayà i si eixos dos jugadors ho diuen, vol dir que tenen clar quin és el pla a seguir, la cual cosa és prou tranquil·litzadora. En conseqüència, s'han recollit 4 punts dels 6 que hi havien en joc davant Getafe i Real Madrid, ahí és res. Tot apunta que Javi Gracia donarà continuïtat als jugadors que han dut a terme dit pla, per tant, si no hi ha alguna res inesperat, esperem una alineació idèntica a la del últim encontre davant el R. Madrid. Com se sol dir les coses que funcionen, deixa-les com estan i no les toques. Això significa que Guedes, però jo em pregunte: Javi Gracia li donarà cap minut al portugués? O, sumarà un tercer encontre sense xafar la brossa? Ahí ho tornem a deixar.

Ja porte unes setmanes alimentant la teoria d'un possible cas Guedes, però finalment, he arribat a la conclusió que l'entrenador del Valencia CF, intenta construir un vestuari sa, on els jugadors s'han de guanyar el lloc per mèrits propis, i les figures com Guedes, o bé s'impliquen pel col·lectiu i assumeixen el rol de líder, o queden retratats davant els companys. Eixa és l'estratègia de Javi Gracia per guanyar-se el vestidor. Ací juga qui treballa i ho mereix i qui no, a xuplar banqueta. Estic d'acord amb eixa estratègia perquè crec que és justa i molt efectiva. Encara i tot, si vos soc sincer, m'agradaria vore jugar alguns minuts a Guedes, per a saber amb quina actitud ix al camp i comprovar si està disposat a guanyar-se el lloc, perquè al contrari, tindrem altre jugador malbaratat, i la cosa no està com per a prescindir d'un efectiu que ha costat 40 milions d'euros. També estic d'acord amb les declaracions de Carlos Soler quan diu que cal anar 'partit' a 'partit' i confiar en el planter que hi ha, perquè segur que dona per a alguna cosa més que aconseguir la permanència. Paraules tranquil·litzadores i plenes de trellat d'un jugador que s'ha guanyat el respecte dels companys, entrenador i afició.

L'Alavés no és el Real Madrid però si vols guanyar allí caldrà arromangar-se i córrer

, com a mínim, igual o més que ells. Altra oportunitat per a seguir escalant posicions i confirmar la reacció de l'equip. Amunt!

Más opiniones de Paco Lluís.