L’escola de la UD Aldaia Club de Futbol és un clar exemple de què amb treball, esforç i dedicació es pot aconseguir qualsevol repte. Perquè aquesta entitat ha passat en sols dos anys de tindre dos equips masculins i dos femenins, a tindre una escola formada per més de 330 futbolistes.

Actualment, l'Aldaia CF està format per 272 jugadors, distribuïts en divuit equips. A més, el club té dos equips amateurs masculins compostos per 43 jugadors i un equip femení d’elit en Segona Divisió, format per 23 jugadores. És a dir, en total compta amb 335 jugadors i jugadores que es visten de roig cada cap de setmana per a defendre a l'Aldaia. L’escola té equips federats en totes les categories i, a més, un querubí que garanteix el futur de l’entitat.

Un avenir que també està molt relacionat amb el treball de la directiva i el cos tècnic. De fet, sols respecte a la temporada passada, en la que es varen recuperar les categories inferiors, l'Aldaia ha augmentat en cinc els equips de futbol base. En abril del passat any es va fer pública la iniciativa. Amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Aldaia, l’escola anava a reflotar-se. La proposta era encoratjadora i és la mateixa que ofereixen en l’actualitat. Dedicar-se a educar a xiquets i xiquetes i fer-ho amb tècnics titulats. Mostrar-los als més xicotets quines són les normes bàsiques d’aquest esport, sempre tenint en compte una sèrie de conceptes i valors com el companyonia, la solidaritat i el respecte.

Però si d’alguna cosa s’ha preocupat aquest club en els últims anys, ha sigut de fomentar el futbol femení. No solos té un dels millors equips de la Comunitat Valenciana, sinó que actualment també disposa d’un combinat de futbol-8 i d’altre que competeix en la categoria Cadet-Infantil.

Amb tot, i conscients de què no són l’única entitat esportiva de la localitat, aquesta escola podria tornar a convertir-se en un referent del futbol base valencià en els anys vinents. Aquesta és el senyal més clar de què el treball en Aldaia s’està fent de la manera més correcta. Sens dubte, se li augura un futuro prometedor.