16 de diciembre de 2015
16.12.2015
LA CONTRASUPERFBASE

No hauria de ser notícia, deuria ser habitual

La història dels benjamins de l´Aielo i el Contestano, que sense voler s´ha convertit en viral, és un exemple per al món del futbol en general

16.12.2015 | 17:44
No hauria de ser notícia, deuria ser habitual

ivendres, 11 de desembre de 2015. Com cada dia m´alce i el primer que faig és donar una ullada a les xarxes socials. El més normal és trobar-me amb notícies desagradables, algun acudit graciós i poc més. Però en Facebook em sorprén un "m´agrada". Pareix una carta... "Vaig a llegir-la, perquè pot ser un tema d´interés per al diari", vaig pensar en quant vaig veure que el remitent era un club de Regional Preferent. La meua sorpresa és màxima quan llegisc que la missiva està molt relacionada amb el futbol base, amb eixos temes que tant hem tractat en aquest suplement i, sobretot, en la contraportada. Valors. Els valors del futbol base. De seguida em pose en contacte amb Aitor Cebrian i Sergio Oltra. El primer, com a entrenador del Benjamí de l´Aielo i protagonista de la història; el segon, com a firmant de la carta i tresorer del Contestano. Com jo, també ho van fer molts mitjans de comunicació, inclús en l'àmbit estatal. La carta s´havia convertit en qüestió d´hores en un viral. Encara que aquesta vegada era positiu, i molt, que s´escampara i es reconeguera tant el bon gest d´Aitor com el reconeixement fet pel Contestano.

La qüestió que em preocupa, i que al jove tècnic del Benjamí de l´Aielo també el concerneix, és que la seua actitud el passat dissabte en el partit que els enfrontava al Contestano, hauria de ser la normal. Perquè tots els entrenadors, sobretot en futbol base, han de conéixer al rival i saber que no hi ha més en joc que tres punts i que la il·lusió de xiquets de sis, set i vuit anys està en joc. S´ha de reconéixer la superioritat o inferioritat del rival, els seus punts dèbil i els forts. No per atacar-lo, sinó per a comprendre-ho. Crec que aquesta és la lliçó que Aitor va voler donar als seus xiquets i que, sense adonar-se i de casualitat, va donar al món del futbol en general. M´alegre i admire a aquest estudiant d´història. Com també ho faig, inclús més, als xiquets del Contestano, que juguen cada cap de setmana sabent que van a caure derrotats, que marcar un gol per a ells ja és sinònim de felicitat. Com Aitor, ells també són un exemple a seguir. Perquè el futbol és un esport ple de valors, com sempre destaquem. I el futbol base és una forma d´educació. Llàstima els que sols veuen en aquest esport una competició implacable, en el que el més important és guanyar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

síguenos cada día en... 

Enlaces recomendados: Premios Cine