La situació de Huracán Huracánen l'àmbit institucional és vergonyosa, però esportivament els seus equips continuen donant la cara dins del terreny de joc. L'entitat, que a l'inici d'aquesta temporada ja va haver de renunciar a formar equips de futbol-8 (extraoficialment es quedaren a Manises), va iniciar el curs amb tres equips juvenils, dos cadets i dos infantils en competició, però el terratrèmol que ha viscut el club als últims mesos ha fet que dos d'eixos equips -l'infantil B i el cadet B-, igual que va succeir amb el primer equip, hagen estat eliminats de la competició per impagaments.

El desgovern del club, amb dos canvis de directiva fins al moment, ha estat una de les causes per les quals actualment l'entitat no té recursos econòmics. Això ha fet que cada grup, cada equip, haja optat per una autogestió en la qual els pares dels xiquets han hagut de fer-se càrrec del pagament de noves quotes (que a l'inici de temporada no estaven programades i que per tant són un sobrecost) i fins i tot de la venda de loteries per a generar ingressos que possibiliten finalitzar la temporada. Als equips on no arribaren a un acord, l'exclusió de la competició ha estat l'única solució viable.

Els impagaments anteriorment esmentats del primer equip, a més, han bloquejat la tramitació de llicències institucionalment. Això vol dir que el club no pot fitxar xiquets per a suplir l'eixida massiva de futbolistes que tingué quan la crisi es va descobrir. Això fa que actualment el juvenil A que milita en Divisió d'Honor tinga únicament dotze fitxes (a les que cal afegir les de tres jugadors més lesionats de llarga durada) i que haja d'agarrar futbolistes del juvenil B que juga en Lliga Nacional, donant-se una circumstància prou especial com és que cada setmana jugadors del juvenil B hagen de fer doblet i hagen de jugar amb els dos primers equips juvenils de l'entitat, amb el malestar d'alguns pares que això comporta. Els tècnics dels dos equips, Pablo Jiménez i Víctor Felipe, es coordinen a l'hora de programar els horaris dels partits i la disponibilitat d'efectius. Aquest cap de setmana el juvenil A va empatar 0-0 davant el Roda i el juvenil B va guanyar a Vila-real 0-2 aconseguint un matalàs de set punts respecte al descens. Els dos equips tenen a l'abast la permanència actualment.

Víctor Felipe, davant de la falta de recursos, és l'encarregat d'entrenar als juvenils B i C al mateix temps amb l'ajuda del seu segon i el seu preparador físic, mentre que en categories inferiors el mèrit pertany al cadet A que dirigeix Pedro Collado que aquest diumenge, a Catarroja (cal recordar que el club fa uns mesos va decidir traslladar a tots els seus equips juvenils de Torrent a Catarroja per a reduir costos, mentre que cadets i infantils es quedaren a l'Alter de Torrent) es va imposar per 3-0 a El Planter, l'equip que actualment marca la zona de promoció d'ascens, i lluita per abastar la Lliga Autonòmica encara que les restriccions administratives també li afecten. De fet, té sols quinze fitxes tramitades i cada setmana cal que jugue amb algun xiquet de l'equip infantil.

«Quan van veure que no hi havia diners, els xiquets el que volien era jugar. Per això vam proposar l'autogestió... i funciona», comenta David Enguídanos, pare que coordina als pares del cadet A -en cada equip de l'entitat un pare fa les funcions de coordinador en l'arreplegada de diners-. «Ens agradaria que Huracán continuara, però si no pot ser, acabarem la temporada i cadascun farà camí...», diu.

A efectes federatius, la directiva que encapçalava Carlos Sanchis va heretar els poders de Toni Hernández i posteriorment els va traspassar a una nova junta amb el català Francisco Casta Aísa com a president i amb l'advocat José Iserte com a home fort, però d´ells no hi ha hagut cap notícia. De fet, en Federació Valenciana tenen sol·licitat el canvi, però està encara sense executar-se per un defecte de forma.

Mentre que els tècnics tenen clar que amb el que tenen van «avant», David Enguídanos resumeix la situació: «Açò és un drama. Vam veure a xiquets del cadet B plorant perquè no podien seguir jugant, ja que la meitat del seu equip marxava i es desfeia... i això sense contar que hi ha hagut pares que han posat diners de les seues butxaques de forma altruista. Si açò aguanta fins a la fi, serà una gesta dels pares...».