La Copa Federació que es juga a El Planter ja coneix totes les dates de les fases finals (segon i tercer nivell) de les seues categories, encara que el més nou d'aquesta edició és el fet que la competició està servint enguany com a banc de proves per a una de les iniciatives que vol dur a terme l'ens federatiu de cara al futur més pròxim.

En aquesta edició 15/16, les categories prebenjamí i benjamí han estat dividides ja en campionats de primer any i de segon any, una possibilitat que la Junta de FFCV estudia proposar a l'Assemblea General a la fi de la temporada per a veure si l'esmentat òrgan vol ratificar-la de cara a les lligues ordinàries. Si així fora finalment, existeix la possibilitat que en la temporada 16/17 totes les categories de futbol-8 estigueren regides ja per grups regulats per anys de naixement dels jóvens futbolistes, evitant així les diferències que actualment es produeixen quan dins d'una mateixa categoria juguen xiquets de primer any contra xiquets de segon any.

El passat cap de setmana, de fet, es conegueren deu equips més prebenjamins classificats de les províncies de València i Castelló (Alacant, per la distància geogràfica, organitza individualment els seus classificatoris) per al segon nivell de la seua categoria que ja ha estat dividida en primer y segon any (dels més menuts es classificaren Barri Obrer B, Futbol Base Sagunt A, Foios Atlètic B i Vila-real CF C, i dels més majors Alboraya A, Barri Obrer A, E1 València A, La Rambleta A, FBC Moncada i Alaquàs i Walter A).

Resten únicament dos diumenges classificatoris en categoria prebenjamí per a conéixer als 48 equips que passen en la categoria i les instal·lacions de El Planter, fins ara, tots els caps de setmana han estat un formiguer de xiquets gaudint el seu esport. Una prova que pot ser molt útil.

Els benjamins ja tenen grups

En categoria benjamí de primer i de segon any ja es coneixen inclús els grups de classificació de segon nivell dels equips de les províncies de València i Castelló que el pròxim diumenge es jugaran estar ja en la fase final amb els setze millors equips de cada categoria (eixe segon nivell es juga també per sistema de lligueta al matí i eliminatòries de vesprada). De cada grup es classifiquen els dos primers per als encreuaments de la vesprada i en cada categoria, a la fi, quedaran vius sis equips als quals s'afegiran dos representants alacantins (huit en total) per jugar la fase final o tercer nivell.