A Sueca, al modest però curiós camp 'Antonio Puchades', hi ha un xicotet club que en quatre anys ha pujat com un tir. Aquesta setmana ha certificat per segona vegada en la seua curta però exitosa història la seua classificació per a la Copa Coca-Cola en categoria cadet, que disputen els millors equips de la categoria (els quatre millors de lliga autonòmica, els dos millors de Primera i els dos millors de Segona) a la Ciutat Esportiva de Paterna el 30 d'abril.

La història del CF Promeses Sueca és la d'un club que naix en la temporada 12/13 com una espècie d'escissió de la SD Sueca per divergències, com sol passar en aquestes ocasions. Amb una política de comptar quasi exclusivament amb futbolistes locals, aquell curs començaren de zero tretze equips i hui són ja dèsset equips els que té l'entitat. Curiosament aquell primer any també jugaren l'esmentada competició com a un dels millors equips de Segona Regional i aconseguiren l'ascens. Enguany, en dues últimes jornades guanyant a Don Bosco i Massanassa, han assolit l'èxit amb un esprint final bestial. Rafa Navarro, director esportiu del club, dóna la recepta de l'èxit: «Nosaltres no anem a buscar a ningun jugador, si juguen els de fora, és perquè volen i vénen a jugar al Promeses...».

L'equip cadet que entrena Pablo Serrano, a més, ja té dins de la butxaca l'ascens a Preferent i tot fa pensar que jugaran per a intentar pujar també a Lliga Autonòmica perquè amb 66 punts, actualment, són el millor primer classificat dels equips de la categoria que poden anar a la competició. El tècnic admet que la classificació els ha sorprés inclús a ells: «No ens ho esperàvem. Alzira i Idella anaven davant i punxaren en les últimes jornades... però nosaltres no», diu Pablo. Amb el seu delegat Benjamí Vera i David Gómez com a segon entrenador fa el triumvirat de l'èxit.