Al districte de Benicalap, un reducte que ha donat a l'esport valencià i espanyol algun futbolista de màxim nivell, un grup d'apassionats pel futbol base continuen lluitant dia a dia per a què la flama no s'apague. Lluny queda ja aquell camp de la ciutat fallera de terra i actualment l'entitat està instal·lada dins del parc municipal, amb un menut però curiós camp de futbol on quinze equips de futbol base i un amateur de l'entitat lluiten tots els caps de setmana.

Actualment Julio Martínez, un tècnic amb una dilatada experiència ja al futbol valencià, és el director esportiu d'una entitat amb dos objectius clars: El club en té ara dues línies. Una línia competitiva i una línia més social. En les competitives es busquen objectius esportius i en les socials juguen tots els xiquets i tenen repartiment de minuts equitatiu. És la fórmula per la qual aposten a Benicalap per a què tots els xiquets tinguen cabuda dins del club.

En termes exclusivament esportius, Julio Martínez, que enguany compleix la seua segona temporada com a director esportiu, parla d'una de les pedres angulars del projecte i d'un somni: «Volem que l'escola siga un referent entre barris, encara que sabem que tenim una competència molt forta amb equips que fa molts anys que treballen bé i que tenen molt volum de xiquets...però la idea nostra en l'àmbit esportiu és anar agafant ànim i poder tindre un equip en Autonòmic...o en Lliga Nacional a mitjà o llarg termini».

Una de les característiques que més uneixen a l'escola de futbol amb el barri de Benicalap és el fet que pràcticament la totalitat dels jugadors siguen del barri o de les rodalies: «Ens nodrim quasi exclusivament de l'àrea del barri. No hi ha departament de captació ni en l'àmbit d'entrenadors ni de jugadors, però estem convençuts de què tenim prou recursos per a tirar endavant aquest projecte».

Premi final

La temporada ha passat amb els equips competint i, com ja va passar enguany passat, el club a la fi de campanya té per costum organitzar uns tornejos estivals al mes de juny. Són tornejos de futbol-8 d'un dia, amb els matins per a jugar les classificatòries i les vesprades per a jugar les fases finals. El club incideix, a més, que aquests tornejos es juguen de forma gratuïta i no tenen cap afany monetari. Són simplement el premi per als xiquets de l'entitat: «Els nostres equips tenen poques oportunitats de jugar davant equips de primer nivell i l'objectiu és que clubs com València CF, Llevant UE i altres entitats de màxim nivell vinguen».