Tots sabeu que res té més duració que lo provisional; ja tenia escrits llibres de pilota com aquell primer de 1984 ´Pilota valenciana, el deport d'un poble viu´ i havia fet prou colaboracions en revistes, universitats, emissores de ràdio en el programa ´La nostra veu´, casals fallers a on s'anava embastant una nova modalitat, etc.

Un bon amic que ja nos deixà, Ramon Garcia, em parlà de presentar un proyecte de programa en la 97.7 Ràdio que dirigia D. Enrique Ginés en el seu renomenat ´Discomoder´; aixina vaig fer-ho en una llarga raonada i quedàrem en mamprendre el dilluns 31 d'Octubre en una prova per a tres mesos...

Qui hui és el nostre Seleccionador, Pigat II, m'acceptà ser el primer entrevistat baixant aposta des de Genovés, este fon l'inici de l'entrevista... Pasqual, en primer lloc felicitar-te per haver guanyat, ben mereixcudament, el Trofeu 9 d'Octubre, acompanyat per Josep Mª. com a miger i tenint a Tino com a punter i feridor...estàs totalment recuperat de l'accident deportiu que patires en Pelayo?

Ja en 1995 Lo Rat Penat em publicava en el nº 6 de Quaderns de divulgació un atre treball de pilota; només nàixer la modalitat pròpia de Junta Central Fallera (en temps de Pepe Chiralt) me demanaren escriure el seu primer llibret per al Joc Faller o Joc de carrer en 1997; seria la falla l'Albufera de Catarroja, l'any 2000, qui em va premiar en un llibret-llibrot titulat ´Pilota valenciana, tot un univers´; en la colecció Enciclopèdia Temàtica Valenciana de la RACV em varen publicar l'any 2004 ´La Pilota Valenciana...Deport, Cultura i Llengua del nostre poble´ i ara també tinc en imprenta un nou treball, tan ambiciós com l'últim citat, el qual durà per títul ´Identitat´.

El programa ´Cavallers ¡va de bo!´ complix ara 20 anys en la mateixa ilusió del primer dia, feliç per l'introducció de la pilota en el món escolar, gojós pel creiximent imparable i progresiu dels equips femenins, enchisat per l'èxit continuat en els enfrontaments internacionals i sincerament satisfet per eixa aportació ´goteta d'aigua que forada la roca´ que s'ha guanyat el respecte de la nostra Federació, els aficionats i els professionals... i ja sabeu que ´de pilota qui més sap no sap res´.