I tu de qui eres? Jo ho tinc clar, sóc de Canales (sèquies en valencià). Per a mi eixe ha de ser el líder del València CF, una aposta de futur però sobretot de present. Futbolista jove (una amiga meua diu «que és tan guapo»), de molta qualitat -el millor que tenim- i que sempre mostra la seua implicació quan juga. No seria desgavellat fer un equip al voltant d´ell. Canales pot i deu ser el canalitzador del joc ofensiu del València CF, això si, recolzat i emparat per bons jugadors que sàpiguen situar-se en el camp i donen eixida ràpida al baló, per exemple Parejo. No m´amague; Canales, Parejo, Bernat, Javi Fuego, Fede Cartabia, Alcácer... i probablement Carles Gil, són el futur del València CF. La llista no està tancada, ací podem afegir Guaita, si ell vol, i a altres que caldrà donar-los més oportunitats per saber si aprofiten o no per al València, com Tendillo júnior. Altres jugadors que també han de liderar i donar equilibri a l´equip són Jonas, Jôao, Mathieu. Han d´estar ´enxufats´ i tirar del carro, contagiant a la resta de jugadors.

Estareu preguntant-vos, on està Banega? Sincerament, jo ja l´he esborrat de la meua llista. Per a mi és un futbolista que, malgrat tindre qualitats per a ser el millor de l´equip, ací a València ja ha mostrat tot el que és: un futbolista que juga per a ell, irregular, amb molt poc de compromís i a qui no pots donar-li els galons de l´equip (error de Djukic). Crec que Banega no ha acabat de sintonitzar amb l´afició, ni amb el joc que ha necessitat el València CF. Poquets entrenadors han sabut trobar-li la ubicació a l´equip i treure rendiment. Ara sembla que vol anar-se´n a un altre lloc, i jo, em pregunte quina serà l´actitud de l´argentí durant la resta de temporada? Tinc entés que té el geni un poc curt i que no accepta bé la suplència. Per altra banda, m´agradaria que Banega em tapara la boca i se´n ixquera a partir d´ara, però segons com estan les coses, va a ser que no! El que no pot ser és que per cada partit que fa bo, hi ha cinc que són una castanya. Que ja el coneguem prou!.

Quines ganes tenia de parlar de futbol, de jugadors. Estem farts d´avals, inversors, banquers, Generalitat, Fundació...quan l´essència de tot açò és jugar un joc que consisteix a clavar-la a la porteria. Hui toca centrar-nos en això, en ficar la pilota en la porteria de l´Elx i evitar que l´Elx la fique en la teua. Així sí guanyarem! Si vencem, tornem a enganxar-nos a la lliga, si empatem, ens quedarem a mitjan coure, en canvi, si perdem... si perdem caldria canviar l´entrenador, jo no esperaria més, ja sabeu que va dir Djukic «a mi no me necesitais para quedar quintos», ai eixa boqueta! Amadeo, vés buscant alternatives, per si de cas.

De tota manera, l´única manera de guanyar en Elx és fer un plantejament semblant al que férem en Getafe; porteria a zero, tots juntets i jugar a la contra. Si anem d´equip gran, de sobrats, en pla senyoret...palmatòria segura.