L'esport és un dels drets d'una societat moderna. És un fet integrador, social i una aposta per la salut i el benestar. La cursa a peu, a més, suma a tot això un caire festiu i compartit que, de ben segur, ha estat la clau del creixement i èxit d'estes proves.

El ´running´ és un esport exigent però senzill, que s'adapta a tots els interesos i totes les edats i condicions i, si em permeteu la llicència, també diria que és un esport enormement ´democràtic´ i això, sens dubte, el fa molt i molt atractiu.

Des de l'Ajuntament de Picanya estem molt contents amb esta Quarta i Mitja que ens agermana amb el poble veí de Paiporta i que, cada any, reunix al nostre poble a milers de ´runners´ de totes les condicions, des dels més preparats als que acaben de començar. Homes i dones (molt important), joves i veterans, tots units per la passió per còrrer.

En estos temps en els que allò públic està tan menyspreat i es volen retallar, de forma brutal, les competències dels Ajuntaments, tal vegada caldria preguntar-se quantes d'estes curses populars serien possibles sense el suport i espenta dels ajuntaments, en quantes d'elles els ajuntaments han estat els promotors.

Proves que també serien impossibles sense el fonamental treball de les persones que integren els clubs d'atletisme i el seu esforç altruista. El meu personal agraïment per al club d'atletisme Camesllargues i club d'atletisme Paiporta pel seu excel·lent treball i fonamental col·laboració per a fer d'esta Quarta i Mitja la gran cursa popular que totes i tots gaudim des de fa més de vint anys.