Definitivament, no puc en els 'parons' lliguers. Alguna cosa s´hauran d´inventar per a què les seleccions juguen les classificacions i els partits amistosos sense interrompre la lliga, i més quan queden els últims 10 partits per disputar. Un cap de setmana sense lliga és un 'tostó' per a un aficionat al futbol. Una vegada dit açò (si no ho dic rebente) la jornada es presenta més que interessant, amb un València CF llençat i uns rivals directes (Real i Atlético de Madrid) que tenen la pressió de guanyar els seus respectius partits si no volen perdre comba. Si el València CF vol conquerir la lliga, sap que ha de guanyar tots els partits que li queden, començant pel Vila-real a casa. L'equip ja ha demostrat que està preparat per a competir al màxim nivell, inclús jugant de categoria, com ho va fer fa dues setmanes en Elx, però segur que el Vila-real no ho posarà fàcil, perquè no té res a perdre i molt a guanyar. Mantenir la concentració serà un factor determinant si volem guanyar el partit. La prova que demostra que l'equip està enxufat són les ganes en recuperar-se que estan ficant els jugadors lesionats. Gayá i Enzo estan fent tot el possible per estar a disposició de Nuno, igual que féu Otamendi, i això és digne de menció. Ja ho va dir Rufete, "l'actitud ha de ser cosa innegociable en el València CF", i cal valorar que així és. Espere que la parada lliguera i el disbarat d'horaris que estem patint, no trenque la dinàmica positiva que portem, més prompte el contrari: que siga un estímul per tal de superar totes les dificultats que, de segur, tindrem en el que queda de campionat.

Com he dit abans, no m'agraden els 'parons' perquè això alimenta les especulacions sobre alguns jugadors, com per exemple Otamendi. Que si el vol el Manchester United, que si el Real Madrid també està interessat, que si Simeone ha parlat amb el seu representant i el vol per a l'Atlético de Madrid... tot això, l'únic que fa es desestabilitzar al València CF i desconcentrar el jugador. Afortunadament el club ja ha manifestat que no escolta ofertes per a certs jugadors, i s'ha protegit molt bé, en el cas d'Otamendi, amb una clàusula prohibitiva de 50 milions d´euros. En realitat no sabem què farà el club a finals de temporada ni quina serà la decisió del jugador però, de moment, és alentidora la postura del València, parant el carro de les especulacions i mostrant-se ferm en la seua posició.

Mon pare ja m'ho diu, "si el València vol retindre els bons jugadors, els ha de sucar per a què no se'n vagen a altres equips", i té raó. És molt difícil trobar jugadors bons, competitius, que tiren del carro i lideren un projecte guanyador. El València CF actual té un equip jove, de qualitat, que junt al seu entrenador va madurant a poc a poc a mesura que avança la competició i això val molta 'pasta'. Hi ha equips que tenen tots els diners que volen i no són capaços d'aconseguir-ho, que li ho pregunten al Manchester United, per exemple. Res més, desitjar la victòria del València i així viurem un diumenge doblement de glòria. Amunt!