M´imagine que els valencianistes estareu com jo, esclafats. La derrota a Balaídos del diumenge passat ens ha pegat una bufetada als morros. Què poquet va necessitar el Celta per a marcar dos gols i remuntar un encontre que, una vegada més, s´havia ficat a favor. El València CF continua incapacitat per a mantindre la porteria a zero i així no hi ha res a fer. És l´hora de no enganyar el personal i admetre que enguany l´objectiu no és jugar a Europa, al contrari, l´objectiu és salvar la categoria i gràcies.

Quan va acabar l´encontre, em cridaren l´atenció els comentaris de la gent que sempre ens ajuntem al ´Síntesis café´ de Riba-roja per a vore al València CF. Tots eixos comentaris reflectien el desencant i la impotència del moment, com per exemple; «sempre estem igual, no hi ha dret» passant pel clàssic «ma´que sou burros» o «no marquem ni a tirs»... però, hi hagué un que em féu molta gràcia amb el qual em vaig identificar per la simplicitat i contundència del missatge, «´xé´ aneu a la merda!». De seguida vaig pensar que seria un bon titular per a la portada del diari: més clar no pot ser.

En un planter on els jugadors estan de pas, València s´ha convertit en un pont aeri cap a altres equips més potents, començant per l´època anterior amb David Villa, Juan Mata, David Silva, Jordi Alba, Juan Bernat... i seguint l´actual amb Paco Alcácer, André Gomes, Mustafi, Nicolás Otamendi... i, ara sembla que Joâo Cancelo seguirà també el mateix camí.

Eixe és el negoci de la nova propietat i eixa és la línea que va a seguir la dupla Peter Lim- Mendes, fins que decidisquen vendre el club al millor postor. En el seu cap no entra fer un bon equip de futbol i és per ací on el València CF es dessagna. Tornem a insistir, cal gastar-se els diners en bons jugadors que reforcen l´equip i estiguen disposats a quedar-se ací per a fer un València CF gran de veritat. El que és intolerable és estar a un punt del descens i que l´actitud d´alguns jugadors continue deixant molt que desitjar.

Tornant a l´encontre del diumenge passat en Balaídos, he de dir que Cesare Prandelli, amb qui continue confiant, tampoc va estar molt fi. No va llegir correctament el desenvolupament de l´encontre i va reaccionar molt tard a l´hora de fer els canvis en el equip. Senyor Prandelli, vist el panorama actual, vosté ha d´assumir el lideratge de l´equip, deixe de fer experiments i pegue una punyada damunt la taula per a què li envien els reforços que necessite, plante cara a Peter Lim i Mendes i construïsca un bon equip que l´afició li ho agrairà.

Ah! se m´oblidava; l´altre dia hi hagué assemblea d´accionistes i sembla ser que tot continua igual. Certificaren, entre altres coses, que no hi haurà nou Mestalla per al centenari, que això de reforçar l´equip en hivern està complicat i que continuen treballant per a fer un València CF gran. Ah! i que continuem tenint paciència. Més del mateix, «sin novedad en el frente» no ens queda altra que seguir aguantant fins que rebentem. Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.