La fase regular del XXV Circuit Professional d’escala i corda visitarà 15 trinquets en 15 partides. Les sis formacions participants en el campionat per equips més prestigiós de la modalitat s’enfrontaran tots contra tots en duels que es repartiran al llarg de tota la geografia valenciana. La primera trobada tindrà lloc demà al trinquet de Pedreguer, on l’equip local, format per Miguel, Pere i Héctor II jugarà contra el de Benidorm, compost per Pere Roc II, Dani i Tomàs II.

Els trinquets que visitarà el Circuit Professional en esta fase regular són, a més del de Pedreguer, els de Benissa, Guadassuar, Pelayo (València), Borriana, Bellreguard, Sueca, Dénia, Vila-real, Xàbia, Alcàsser, Vilamarxant, Benidorm, Murla i Massamagrell. El primer cap de setmana de competició serà intens, ja que diumenge continua l’acció a Benissa amb Soro III i Salva (València) contra Francés, Félix i Carlos (Vila-real).

Altra dada que destaca en la programació de la fase regular del Circuit Professional és el trasllat de pràcticament tota l’activitat al cap de setmana, fins i tot la partida programada per al trinquet Tio Pena de Massamagrell, que obri habitualment els dimarts però tancarà la lligueta el diumenge 6 de març. També canviarà el seu dia habitual de partida amb motiu del Circuit el trinquet de Borriana, que obrirà les seues portes el diumenge 7 de febrer. Aquesta mesura és una antiga petició d’alguns sectors del món professional, especialment, dels pilotaris i d’una part dels trinqueters, que ho han plantejat com una mesura per a atreure a més públic a les partides.

Amb el calendari configurat, tan sols resta que comencen les partides. En cadascuna d’elles hi haurà en joc tres punts, que seran per a l’equip guanyador sempre que el perdedor no arribe a 50 tantos. En eixe cas, hi haurà repartiment de punts: dos per al vencedor i un per al derrotat. Al finalitzar les 15 partides inicials, els quatre millors accediran a les semifinals, eliminatòries que es decidiran al millor de tres partides, igual que la gran final, programada per al mes d’abril. Les dates i seus d’aquestes cites encara no s’han donat a conèixer.

La setmana passada sí que es es varen desvetlar els equips que formaran la graella d’eixida del Circuit Professional. Seran els formats per Soro III i Salva (València), Puchol II i Jesús (Vinalesa), Pere Roc II, Dani i Tomàs (Benidorm), Francés, Félix i Carlos (Vila-real), amb l’escaleter alacantí com a debutant, Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer), i Santi de Silla, Javi i Monrabal (Alcàsser).

Enguany, el Circuit torna al format de lliga i s’ha reduït el nombre d’equips participants de huit a sis per les nombroses lesions de pilotaris de primera fila. Entre ells està un dels actuals campions, el mitger Santi de Finestrat.