La Falla Sant Vicent - Periodista Azzati va presentar el dilluns al trinquet Pelayo el ninot amb el qual participarà en l´Exposició del Ninot Infantil, figura que s´ha dedicat a l´esport de la pilota valenciana.

Esta comissió fallera es troba immersa en la commemoració del seu centenari. Fernando Foix, l´artista faller encarregat d´elaborar el monument infantil, ha triat com a lema ´València 2116´, amb el qual es transporta a una València del futur i imagina com seran les tradicions, les festes o inclús els edificis. Segons expliquen des de la Falla Sant Vicent - Periodista Azzati, el ninot infantil dedicat a la pilota "tracta de vertebrar les tradicions d´ahir que es consoliden hui per a romandre en el futur".

Pelayo

El fet que la presentació fora en Pelayo no és casualitat. L´esmentada comissió volia un escenari emblemàtic i quin millor que la ´Catedral´ de l´esport autòcton.

A més està el vincle del propietari de Pelayo amb les Falles. Gràcies al mecenatge de José Luis López i a l´organització del seu bon amic i vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Juan Contreras, les falles crearen fa dinou anys el Campionat Faller de pilota, amb el qual va tornar la pràctica d´este esport als carrers de la ciutat de València.

Amb el temps, els carrers han sigut substituïts per les pistes artificials. Però el nombre de participants ha crescut exponencialment i ja són més de sis-cents practicants.