La localitat de l’Eliana vol retre un homenatge a l’esport dels valencians i amb este motiu ha programat diverses activitats en el que ha anomenat ‘Mes de la pilota valenciana’.

El plat fort tindrà lloc el dissabte vinent al trinquet municipal on en un principi s’havia programat la partida que enfrontaria a Álvaro i Javi contra Soro III i Salva. Però l’esquerrà de Faura no podrà jugar doncs el passat diumenge es va accidentar mentre participava en una marató de muntanya.

Álvaro es va retirar de la pràctica professional en desembre del 2014 i des d’aleshores s’ha mostrat reticent a tornar a vestir-se de blanc. L’excusa ha hagut de ser molt rellevant per a ell, com per exemple la commemoració del vint aniversari de la final del mà a mà contra El Genovés, potser la partida més mítica de la història d’este esport. I l’onze vegades campió individual va participar perquè la recaptació es va destinar a un fi benèfic.

Esta vegada Álvaro tenia molt clar que sí volia jugar. «Em feia il·lusió. L’Eliana és el meu segon poble, el que més estime després de Faura. Estic vinculat amb ell des que vaig començar com a professional. Quan em cridaren per a explicar-me l’esdeveniment no m’ho vaig pensar i ja feia un temps que estava entrenant. Però en estes condicions és impossible», explica Álvaro.

Des que es va deixar la pilota, Álvaro s’ha convertit en un participant assidu de les maratons de muntanya. El passat diumenge participava en el MABO (Borriol) però a mitjan cursa va sofrir un accident. «Vaig caure i m’han hagut de posar quatre punts de sutura en la mà dreta. Anàvem a tope, jo era quart en eixe moment i en el kilòmetre vint-i-quatre vaig entropessar i vaig aterrar”« comenta. Com que Álvaro va comunicar ahir la baixa per a la partida, el nou cartell encara no s’ha configurat.

Exposició i xarrada

Els actes d’este ‘Mes de la pilota valenciana’ a l’Eliana començaren el passat dijous amb la inauguració de l’exposició ‘Faixa roja, faixa blava’, coproduïda pel Museu de la pilota i l’Ajuntament de Genovés i que es mantindrà al Centre Sociocultural fins al dia 29. Des de la seua aparició, fa ara dos anys, la mostra ha visitat un bon nombre de localitats.

El mateix centre Sociocultural acollirà el divendres dia 19 una ponència que serà una visió històrica de la pilota valenciana al poble de l’Eliana. El responsable de la xarrada serà un erudit de l’esport dels valencians, Víctor Iñurria, primer president de la Federació de pilota valenciana.

A més, el dissabte, abans de la partida en la qual anava a participar Álvaro, també es retrà homenatge a tots els pilotaris que ha donat el municipi de l’Eliana. L’acte començarà a les 11.30 hores.

Duel de canoners a Massamagrell

El Circuit Professional descansa fins al divendres, quan visitarà el trinquet de Sueca amb la partida que enfrontarà a Soro III i Salva contra Santi, Javi i Monrabal. Però en la setmana en curs es disputaran altres confrontacions en l’oferta denominada ‘del dia a dia’ que bé podrien rivalitzar en qualitat amb la lliga.

Esta mateixa vesprada el trinquet de Massamagrell anuncia l’i interessant duel entre Puchol II i Javi, dos dels pilotaris en millor forma des de fa mesos. Els altres protagonistes seran Víctor, que va signar una magnífica actuació el diumenge com a substitut de Miguel en la lliga, i Monrabal, assenyalat com el punter més decisiu.

Demà, Guadassuar reunirà a diversos dels pilotaris que millor han començat el Circuit. A més, el trinqet obrirà la sessió amb una partida de raspall en la qual estaran pesos pesats com Moltó i Coeter II, que jugaran amb Roberto i Sergio com a respectius companys.

On sí que formaran parella Moltó i Coeter II serà el divendres a Piles. Els rivals seran Sergio, Sanchis i Néstor.

El dissabte, Bellreguard i Pelayo oferiran les cites ‘ordinàries’ més interessants del cap de setmana.