Pere Roc II jugarà demà al trinquet de Vilamarxant la primera partida de la semifinal del Circuit Professional que enfronta al seu equip contra el de Miguel, Pere i Héctor II.

L’escaleter, que el dia 20 complirà vint-i-tres anys, ha completat enguany la seua tercera participació en la competició per equips de més prestigi. En la primera va arribar a les semifinals i en la de l’any passat va ser finalista. Si continua amb esta progressió, el resultat hauria de ser el títol. “Treballe i entrene amb eixe objectiu. L’any passat se’ns va escapar amb iguals a 55 i açò fa mal. Però encara és prompte per a pensar en la consecució del campionat”, explica.

Pel que fa a l’eliminatòria, el de Benidorm considera que es troba al cinquanta per cent. «Hem acabat primers de la fase regular i guanyarem al trio de Miguel. Però va ser amb iguals a 55. La resta de partides també han sigut molt disputades. Ser els líders de la lliga és una alegria però no va més enllà de la mera anècdota».

En esta edició, Pere Roc II torna a jugar amb el veterà Dani. Abans de començar el torneig molts rivals assenyalaren que eixe era un aspecte a favor de l’equip. L’escaleter no valora eixe aspecte. «No sé si el fet de repetir junts ens ha beneficiat perquè jo jugue molt a gust amb tots els companys. Sí que és cert que ens acoblem molt bé. A Dani li falta el que tinc jo i a mi el que té Dani. Però reconec que és un mestre i els seus consells em fan millorar», diu.

El canvi ha vingut en la punta, on Tomás II ha ocupat el lloc de Monrabal. Pere Roc II es desfà en elogis cap als dos jugadors. «Són diferents i tal vegada els millors en la punta. Monrabal és més tècnic i sorprén amb jugades que pocs pilotaris poden fer. És, diríem, un jugador antic, que sap buscar el quinze. I Tomás II té la gran virtut d'acatxar la pilota i trobar la corda però a més amb una pilotada molt violenta».

Respecte als rivals, el de Benidorm assegura que el preocupa tot. «És un gran equip en l’aspecte individual i en el col·lectiu. Miguel és un dels millors restos i dels més complets perquè passa molt la pilota, sap jugar-la, troba el punt feble, fa un gran dau i carrega magnífic d’aire. Pere té una pilotada que no té ningú. De qualsevol manera pot jugar una pilota de quinze i això descol·loca molt a l’hora de defensar. I Héctor II és del tipus de punters que no erra mai. Pot ser, no tinga tant de quinze com Tomás II, però és molt segur i juga amb molt criteri», comenta.

Pere Roc II disputarà la semifinal en els trinquets de Vilamarxant, Massamagrell i Vila-real. Considera que els tres són neutrals. «Vilamarxant m’agrada perquè té unes dimensions ideals i és ràpid. En Massamagrell patisc una miqueta més perquè és més xicotet i encara no m’he acoblat al seu rebot. Però a Dani li va molt bé i l’altre dia guanyarem a Soro III i Salva, que estan farts de jugar allí. I Vila-real és un altre trinquet on em trobe molt còmode i un dels preferits per Dani» explica.

Pel que fa a la semifinal que enfrontarà a Soro III i Salva contra Francés, Félix i Carlos, el de Benidorm acaba de decantar-se. «Crec que està tan igualada com la nostra. A Soro III sempre l’has de considerar favorit perquè és el millor; però és que el trio juga molt. Félix és un referent, Carlos ha agafat confiança i aporta molt davant i Francés està responent com esperàvem. Sabíem que té moltes mans i ho està demostrant», conclou.

Dos escalons per davall del Circuit

La Lliga Promeses Caixa Popular comença hui en el trinquet Pelayo on Kevin, Pablo de Segorb i Pablo de València s’enfrontaran a José Salvador, Javi i Sergio. La partida, programada per a les 16:45 hores, obrirà la sessió al recinte de la capital. Després, com és habitual, jugaran els professionals.

En esta segona edició participen sis equips i díhuit joves aspirants a primera figura. En primer lloc es completarà una fase regular de lliga composta per quinze partides i a mitjan del mes de maig es disputaran les semifinals i la final.

Pel que fa a la jornada inaugural, Kevin i Pablo de Segorb defensen el títol aconseguit l’any passat. En la contra, José Salvador va ser finalista en eixa mateixa edició.

El trinquet Pelayo també serà l’escenari de la primera partida de la Lliga Dos Caixa Popular, que començarà el dissabte. Esta és la competició en la qual participen els pilotaris que es troben en l’escaló immediatament inferior al professionalisme. De fet, alguns dels participants ja alternen amb els jugadors consagrats de la disciplina d’aire.

El sistema de competició serà idèntic al de la Lliga Promeses i també hi participen sis equips.