El XXV Circuit Professional d’escala i corda arriba al seu moment culminant. Pelayo estrena hui (17.30 hores) la gran final, que enfrontarà durant les pròximes setmanes a Soro III i Salva (València) contra Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer-Masymas). De la Catedral, la final viatjarà el proper diumenge 10 d’abril a la Ciutat de la Pilota de Montcada i, en funció de com queden les dues partides, podria haver una tercera, de desempat, el dia 17, també a la localitat de l’Horta Nord. El que guanye dos enfrontaments, es farà amb el títol.

Es tanca una competició que bota els dos mesos de durada i ha arribat a les 21 partides. Ambdós equips s’han guanyat a pols el dret a aspirar al guardó més prestigiós de l’escala i corda per equips, primer, amb una lligueta que va premiar la regularitat i, després, amb unes semifinals ajustades en què parella i trio demostraren efectivitat, maduresa i resistència en els moments de màxima tensió.

El mèrit de treure el bitllet per a esta final és similar, encara que cal subratllar el fet que Soro III i Salva han format l’única parella de la competició, és a dir, porten més de dos mesos jugant sempre en inferioritat numèrica partides de la màxima exigència. Per això, i pel cartell que té Soro III a Pelayo, és possible que els diners isquen a la seua mà quan es cante el ‘va de bo!’ a la Catedral.

Però les travesses, que són importants, no són més que pronòstics moguts per passions i intuicions. Qui decidirà seran els pilotaris, el seu estat d’ànim,la concentració i la inspiració en els moments clau. Veus autoritzades carreguen en Pere bona part de les opcions del seu equip. El de Pedreguer és l’únic debutant en una final. L’opinió generalitzada és que, si és capaç de treure la seua millor versió i mantindre-la durant la partida, el seu equip tindrà molt de terreny avançat. Si afloren els nervis, el trio quedaria molt mermat. Pere ha donat el salt després de molt de temps d’espera, i combina la potència, que sempre ha tingut, amb el criteri, que ha anat adquirint a poc a poc.

Encara queden entrades per a la final, que es posaran a la venda hores abans de la cita. Els preus es mantenen respecte a la passada temporada: 20 euros les d’escala, i 15 les del corredor i les galeries. S’espera l’ambient de les grans cites al renovat Pelayo.