El trinquet de la Ciutat de la Pilota viurà dies d’activitat intensa fins que arribe el proper diumenge, dia marcat per al segon assalt de la final del Circuit Professional. Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer-Masymas) estan per davant en la sèrie gràcies al 60-25 que van aconseguir a Pelayo el passat dissabte contra Soro III i Salva (València). El trio fou molt superior, però a la instal·lació de la Generalitat a Moncada pot passar de tot. El recinte és totalment diferent, i la parella intentarà exprimir-lo al màxim per forçar el desempat que, de produïr-se, es portaria a terme el diumenge següent, 17 d’abril.

Este dimarts mateix, Soro III i Salva tenen previst exercitar-se a la seu de la final, de matí, a la mateixa hora de la partida, les 11:30. Serà la primera sessió, que tindrà continuitat el proper dijous. La tasca que tenen per davant, tant ells com els components del trio, és difícil, ja que han de canviar el xip per complet. Les pilotes blanques, d’un comportament lleugerament diferent a les negres, les parets blaves, els rebots de vidre i l’altura de la tela són els principals elements que canvien respecte dels trinquets que xafen en el 90 per cent de les partides al llarg de l’any.

Miguel, Pere i Héctor II, per la seua banda, tenen previst acostar-se a Moncada demà i, en funció de les sensacions que tinguen, podrien repetir el proper divendres. Tot i que Pere mai ha jugat una partida a la Ciutat de la Pilota, sí que ha actuat d’sparring d’altres companys quan han arribat a finals. Per tant, té feina avançada. Tot i això, el ritme de partida sempre és superior al dels entrenaments, i això podria suposar un element més a superar de banda del mitger.

A l’altre costat de les hores de joc a Moncada es troba Soro III, que és qui més tocat té el recinte. De fet, el de Massamagrell ha disputat allí quatre finals de l’Individual i una del Circuit Professional, saldada, a més, amb victòria. Tot i que l’actual número u ha manifestat en nombroses ocasions la seua aposta pels trinquets blancs, com la majoria de pilotaris professionals, la seua adaptació a les característiques d’este trinquet ideat per facilitar les retransmissions televisives és molt bona. Les dimensions àmplies i un sostre alt beneficien a pilotaris de pegada com Soro III, que se senten alliberats per a soltar el braç sense por.

L’opinió generalitzada és que comença una nova etapa en la final a una seu totalment diferent a Pelayo, encara que el 60-25 de la Catedral ha deixat de manifest el potencial d’un trio amb el qual ningú comptava a l’inici. I això malgrat que Miguel ve guanyar l’última gran competició per equips, la Copa Diputació de València.