La conclusió del Circuit Professional deixa via lliure perquè la Lliga de Raspall acapare gran part de l´interés informatiu de l´activitat professional de la pilota. La competició per equips més important de la modalitat, auspiciada per la Diputació de València, espera el començament de la gran final.

Per primera vegada en els seus vint-i-tres anys de vida, el títol es decidirà amb la fórmula del millor a tres partides, habitual en la competició ´germana´ de l´escala i corda. Alguns prefereixen la màgia d´una sola partida, però la immensa majoria dels participants s´han postulat a favor d´este sistema que et permet recuperar d´un mal dia.

El primer assalt està programat per a la vesprada del dissabte en el trinquet de Bellreguard. La segona partida es jugarà a Oliva el diumenge 24 i la tercera, en cas de ser necessària, repetiria com a seu el nou trinquet del poble dels Malonda, els Parra Mestre i el gran campió Waldo. En un bàndol formaran Ian, Moro i Miravalles mentre que en la contra estaran Ricard, Sanchis i Roberto.

Una final, i més si és de la competició per excel·lència, sempre és especial. Però esta ho serà encara més per a bona part dels participants.

Ian i Ricard és la primera vegada que juguen per ser campions. El de Senyera és finalista la segona vegada que participa en la Lliga mentre que el de Villanueva de Castellón s´ha reivindicat després d´entrar com a reserva de Domingo, que va ser baixa pocs dies abans de començar la competició.

En la punta, Roberto defensa el títol mentre que Miravalles en podria sumar el primer després de caure en la final de l´edició del 2014.

I al mig, l´etern Moro s´acomiada de la Lliga. El quatre vegades campió va anunciar en la presentació que era el moment de deixar pas a la saba nova i que volia dir adéu amb el títol. Per la seua banda, Sanchis aspira a aconseguir el segon entorxat. Serà la seua tercera final.

Molt probablement, les travesses eixiran favorables a Ian, Moro i Miravalles, que tancaren la fase regular amb ple de victòries i han superat les semifinals amb autoritat. Però Ricard, Sanchis i Roberto arriben disparats en el millor moment des que va començar el torneig.