«La pilota és un element vertebrador de la nostra terra. Amb la llengua valenciana, forma part del nostre patrimoni cultural. És més que un esport i l´hem heretada dels avantpassats. Ara és moment de transmetre-la als fills i néts perquè és part de la identitat valenciana».

Amb estes paraules va explicar José Juan Fornés la raó per la qual ha nascut el Trofeu Mixt masymas. El director general de la cadena de supermercats va presidir la presentació d´ahir a Pelayo per a assenyalar que el patrocini no respon a una actuació de màrqueting, que probablement tindria més efectivitat en altres àmbits. És una qüestió de sensibilitat amb eixa obra d´art de cuir que és la pilota de vaqueta.

El torneig imitarà la fórmula de l´altre ´mixt´, el Savipecho. En realitat es tracta de dos tornejos de similar format.

Els sis equips participants en cada disciplina jugaran primer tres eliminatòries. La jornada inaugural en escala i corda tindrà lloc el divendres 29 d´abril a la localitat de Vila-real on Miguel, Dani i Carlos s´enfrontaran a Pere Roc II, Javi i Herrera. El torneig de raspall començarà el 6 de maig a Genovés on Sergio i Brisca jugaran contra Punxa, Dorín i Tonet II.

Estes seran les úniques partides que no coincidiran en el lloc i el temps. Les restants es disputaran en la mateixa sessió. La segona eliminatòria es completarà a Pelayo el dissabte 7 de maig. Primer, Moltó i Canari pugnaran contra Ricard, Moro i Miravalles. A continuació seran Soro III, Jesús i Conillet els que s´enfrontaran a Marc, Félix i Tomás II.

La tercera eliminatòria en ambdues disciplines es disputaran el 8 de maig a Bellreguard. Obriran el foc els pilotaris de l´alt: Puchol II, Nacho i Héctor II contra Francés, Pere i Monrabal. Després, Ian, Roberto i Pau jugaran contra Jeffry, Sanchis i Néstor. Els tres equips vencedors en cada modalitat i el millor derrotat accediran a les semifinals. La primera, en les dues modalitats, es disputarà el 10 de maig a Oliva. Un dia després, en este cas a Guadassuar, es concretarà el cartell de la final dels dos tornejos.

Els títols es decidiran el 14 de maig a Pedreguer, localitat on va nàixer Supermercats masymas i on té la seua seu. Primer es jugarà a raspall i a continuació a escala i corda. En la presentació d´ahir també participaren pilotaris com Moltó i Pere. Però el director general de Supermercats masymas es va mostrar especialment agraït per la presència de dues llegendes de la pilota com El Genovés i El Rovellet. Els dos ´beneïren´ el nou trofeu.