Serà hui o el diumenge de la setmana vinent. Però el cas és que José Francisco Garcia Boscà, ‘Moro’, s’acomiadarà definitivament de la Lliga de Raspall Diputació de València en acabar la final de la present edició.

El d’Alcàntera de Xúquer va anunciar la seua decisió en la presentació del campionat. Li va costar, perquè és un pilotari a qui li agraden els reptes i les partides de compromís; com més complicades, millor.

En una segona presentació, la de la final, els seus companys dubtaven de l’anunci del Moro. «No sé jo si s’ho deixarà tal com està jugant», dia Miravalles. Però el d’Alcàntera de Xúquer es va reafirmar. «En tinc quaranta-cinc anys, un nom i una trajectòria. I no vull tirar açò per terra en quatre dies. Ha arribat el moment de deixar pas als joves» explicava.

L’adéu de Moro a la competició més important del raspall no significa que penjarà els guants. Encara li queda corda. Però vol baixar el ritme per a continuar gaudint de la pilota. Per això es dedicarà al dia a dia i sense abusar. La idea és jugar una partida per setmana i els trofeus menors de curta de durada, amb les habituals dues semifinals i la final.

La formació de futures figures és ara la seua prioritat. El mitger fa anys que és responsable de l’escola de pilota d’Alcàntera - Càrcer, on en l’actualitat instrueix a quaranta-cinc joves.

També s’ocupa dels alumnes de raspall del Cespiva, una mena de centre d’alt rendiment promogut des de la Generalitat i gestionat per la Federació on arriben els esportistes de base més avantatjats de les escoles de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. En el seu dia, els finalistes Ian, Roberto i Sanchis passaren per les seues mans.

La conclusió o l’empat es decideix a Oliva

El trinquet d’Oliva acull hui la segona partida de la final. Ian, Moro i Miravalles es proclamaran vencedors si tornen a superar a Ricard, Sanchis i Roberto. En cas d’empat el títol es decidirà el diumenge 1 de maig, també a Oliva.

Ian s’estrenaria com a campió amb solament dues participacions en la Lliga. Per a Miravalles, que va perdre una final, també seria el primer títol. Moro ja en té quatre.

En la contra, Ricard és altre dels debutants en la final. Per a Sanchis és la tercera i aspira a sumar el segon entorxat amb solament vint-i-dos anys. Roberto va ser campió en la passada edició fent equip amb Sergio i Alberto.