Ricard, Sanchis i Roberto van forçar ahir el desempat en la final de la Lliga de raspall - Trofeu Diputació de València després de vèncer en la segona partida de la sèrie a Ian, Sanchis i Miravalles per un contundent 25-5. El trio capitanejat pel rest de Castelló de la Ribera va quallar una actuació perfecta per equilibrar una final que està fent les delícies del espectadors, que ahir van crear un ambient espectacular a Oliva.

Des dels primers compassos, Ricard i els seus van dominar als rivals, malgrat les travesses inicials, roges, a favor d’Ian, i reforçades després del primer joc sumat per l’equip del de Senyera des del rest(5-0). Amb Ian al dau, en el segon joc, es va arribar a donar de cinc. Però ahir era el dia de Ricard, Sanchis i Roberto, especialment del primer, que va millorar el bon nivell oferit la setmana passada a Bellreguard per conduir el seu equip, per fi, cap a una victòria brillant.

Roberto es va llençar com un gat a per una pilota parada de Miravalles per tancar el segon joc (5-5). El d’Alzira, nerviós en la primera entrega, fou una peça clau ahir. La solidesa dels guanyadors va crear dubtes en Ian, Moro i Miravalles, insegurs en el tercer joc, que cediren per quedar-se baix en l’electrònic (10-5). A partir d’ací, el duel fou un festival de Ricard, Sanchis i Roberto, que van dominar el ritme de la partida i, per moments, pareixien una muralla impossible de salvar. El triomf en sí i la contundència del marcador donen un tomb de 180 graus a la final, que es decidirà en el desempat el proper diumenge, a les 11.30 hores, al mateix trinquet d’Oliva. No hi ha més, el vencedor s’emportarà el títol.

Compenetració perfecta

Al finalitzar la partida, Sanchis se sentia eufòric: «En este trinquet, que és més gran que Bellreguard i beneficia a pilotaris de pilotada més llarga com Roberto i jo, guanyarem», pronosticava el de Montesa, molt nerviós en la cita anterior, i ahir finamental en la victòria del seu equip: «Hem canviat el xip, vàrem vindre a Oliva, parlàrem, i pensàrem que, si ens ajudàvem els tres, guanyaríem, i així ha sigut», va explicar el punter esquerrà.

Ricard, per la seua banda, també va observar un canvi d’actitud essencial per vèncer un equip que encara no havia perdut en tota la Lliga: «Ens hem calmat, hem entrat els tres en joc, cadascú en el seu rol, i hem vist que, quan juguem en equip, ho tenim tot de cara i ens pot eixir una partida redona». El de Castelló no es veu favorit, però assegura que afronta el desempat «amb el màxim optimisme i motivació».