Quan es va concretar el cartell de la final de la Lliga de Raspall, els pronòstics eren clarament favorables a Ian, Moro i Miravalles,Ian, Moro i Miravalles que inclús s’imposaren en la primera partida de la sèrie al millor de tres. Però després de l’exhibició de Ricard, Sanchis i Roberto en el segon assaltRicard, Sanchis i Roberto, els vaticinis han variat sensiblement, almenys pel que fa als trinqueters del raspall, que són qui millor coneixen als pilotaris.

Es podria parlar del grup que considera que la final es troba al cinquanta per cent. Un dels components seria Emilio Peris, reputat patriarca de la nissaga El Zurdo, gestora del trinquet de Bellreguard. «No crec que l'equip d’Ian encadene dues partides dolentes. Seria inexplicable després d'haver completat un campionat tan excel·lent. Crec que la tercera partida serà igualada com la primera».

En termes pareguts s’expressa Balduino Company, responsable dels recintes de La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat. «Al trio del Moro se li ha acabat el crèdit, però tampoc crec que Ricard, Sanchis i Roberto siguen ara més favorits».

Pepe Malonda, exprimera figura i marxador de trinquets com el d’Oliva, també es puja al carro de la igualtat. «Si tots juguen al seu nivell, la partida pot ser per a qualsevol», diu.

Daniel Ribera, trinqueter de Pelayo i Guadassuar, es fixa en la trajectòria del trio d’Ian per a deixar el seu pronòstic parell. «Ricard repeteix trinquet i diumenge passat va ser molt superior. Però no podem oblidar el campionat que està fent l’equip rival. Seguisc veient la final molt igualada».

L’altre grup seria el dels trinqueters que consideren que Ricard, Sanchis i Roberto són ara favorits, sobretot per als postors. Qui ho té més clar és José María Puig, del trinquet de Piles. «Ara han canviat les tornes i el trio de Ricard és ferm candidat el títol. Principalment perquè la tercera partida torna a ser a Oliva, que és un trinquet que no afavoreix a Ian», comenta.

Per a Ramón Ramos, del trinquet de Xeraco, l’escenari és decisiu en la seua opinió. «Si la partida es jugara a Bellreguard, em decantaria per Ian. Però en Oliva apostaria per Ricard. És un trinquet on Sanchis fa molt dany», comenta.

Eduardo Cardona ‘Caxu’, responsable de configurar les partides a Genovés, també es decanta per l’equip de Ricard. «A Bellreguard van perdre pels seus propis errors, perquè van concedir dos jocs a l'equip de Ian. Però a Oliva van estar molt bé, segurs i sense precipitar-se. S'han acoblat millor al trinquet i crec que els tornarà a anar millor diumenge que ve».

I per Villanueva de Castellón, Javier Llopis apunta a Ricard, en este cas pel moment anímic. «Per mans ho deixaria en taules, però Ricard Sanchis i Roberto han agafat molta moral i eixes circumstàncies poden decidir una final».