La quarta edició del Trofeu Primavera de Guadassuar baixa hui el teló amb la disputa de la final que enfrontarà a Soro III i Javi contra Marc, Pere i Héctor II.

A priori s’intueix una partida intensa i de molta exigència física per les característiques dels protagonistes, que són dels més violents a l’hora de colpejar la pilota.

De la parella es podria dir que és la millor de la modalitat en estos moments.

Primer pels noms, ja que Soro III és el gran dominador del joc per dalt corda. De Javi no es pot afirmar tan alegrement que és el més decisiu en la seua posició perquè el mateix Pere o Félix també opten al ceptre. Però la seua posició predominant sí és inqüestionable, més ara, que ha recuperat les prestacions d’abans del Circuit Professional.

A més està la compenetració entre els dos. S’entenen a la perfecció i s’acoblen com el guant a la mà. Com que són capaços d’allargar tant la pilota i d’acabar el quinze des de qualsevol posició, les opcions dels rivals impliquen buscar-los els peus o afinar molt en el moment de dirigir la pilota en els buits que deixen en la pista en jugar en parella.

Soro III i Javi han deixat en el camí a Puchol II i Félix, que cediren pel marcador de 60-40.

Del trio, el més destacable és la presència dels campions del Circuit Professional, Pere i Héctor II.

Ben és cert que la principal qualitat del seu equip en la consecució de la lliga va ser el bloc i que Miguel va tindre una aportació màxima. Però és que Pere es troba en el millor moment de la seua carrera esportiva i Héctor II ha sabut convertir-se en imprescindible amb un joc més intel·ligent que espectacular.

Tot i la presència dels dos campions, moltes mirades estaran ficades en el jove Marc. De fràgil aparença, els seus braços solten bombes, a més amb criteri. El xaval vol fer-se un lloc entre les figures des de la humilitat i el treball i ho està aconseguint, com demostra la seua presència en este trofeu o en el passat Universitat de València.

En semifinals, este equip es va desfer de Miguel, Jesús i Carlos per un contundent 60-20.

Primer raspall

Els organitzadors del Trofeu Primavera han volgut que la jornada de cloenda siga tan especial com la primera, en la qual es disputaren les semifinals. Per este motiu, la prèvia comptarà amb la presència de quatre dels millors pilotaris del raspall, cas de Moltó i Roberto que tindran en la contra a Ian i Brisca.

La partida permetrà a Ian i Roberto preparar el tercer i definitiu assalt de la final de la Lliga Diputació de València, que conclourà el diumenge de matí a Oliva.

Pedreguer acollirà les següents sessions ‘mixtes’

El següent recinte en unir a les aficions del raspall i l’escala i corda serà el de Pedreguer, que obrirà les seues portes divendres i dissabte per a homenatjar als pilotaris locals professionals que ha donat la localitat.

El divendres, la sessió tindrà lloc a la nit. Primer, a les 22.45 hores, Giner i Tomàs II s’enfrontaran a Ferrer, Nacho i Bueno. A continuació es llevarà la corda perquè Jeffry i Néstor juguen contra Vercher i Pau.

El cartell destaca principalment per la joventut dels components. I és que llevant de Tomàs II i Nacho, que són habituals de les competicions oficials i trofeus professionals més importants, els altres són jugadors que aspiren a arribar a ser primeres figures.

Els protagonistes de la jornada del dissabte, almenys la immensa majoria, sí que poden presumir de gaudir de la condició de referents de les dues modalitats.

La vesprada començarà amb Soro III, Félix i Héctor contra Puchol II, Pere i Monrabal. Després, Sergio, Brisca i Raúl s’enfrontaran a Punxa, Canari i Tonet II.

Tornant a la nit del divendres, el trinquet de Vila-real acollirà l’inici del I Trofeu Mixt masymas. Però, per situacions d’agenda dels pilotaris, esta jornada no serà mixta i solament es jugarà a escala i corda.