León serà intervingut quirúrgicament este matí de la lesió en el maluc que el té apartat dels trinquets des de fa set mesos. El responsable de l´operació, el doctor Pablo Gastaldi, no s´ha pogut comprometre a dir que la tornada serà segura, però ambdós són optimistes.

L´escaleter de Genovés està passant un autèntic calvari. Ahir, el jugador declarava a este diari sentir-se "cansat de visitar metges i que ningú em donara una solució definitiva i apropiada, fins ara".

En termes col·loquials, la intervenció consisteix en llimar part de l´os del maluc i reconstruir el cartílag. Posteriorment, si tot transcorre segons l´esperat, necessitarà de cinc a sis mesos per a reaparéixer.

Al poc de caure lesionat, León va començar amb tractaments conservadors per a evitar el quiròfan. Però no va funcionar. "Notava millora durant un temps, però quan em ficava en el trinquet per a entrenar fort, de nou apareixien els dolors. M´he arribat a infiltrar en quinze ocasions", explica.

Una altra opció posterior va ser, col·locar una pròtesi. Però mentre que uns metges aconsellaven al jugador esta possibilitat, altres la descartaven per ser encara massa jove. A més, la pròtesi haguera suposat, quasi amb tota probabilitat, deixar de jugar. "I em vaig negar. Estic obstinat a tornar. No vull que una lesió em retire, almenys encara", diu el jugador.

Finalment, l'equip de la Clínica Gastaldi ha valorat el seu cas i a León se li ha obert el cel. Està convençut que hi haurà final feliç. "Se m'ha fet molt dur. Tire tant de menys la pilota que algunes nits he dormit amb les mans arreglades per a jugar. Deixar de sentir la calor de la gent i dels companys està sent una condemna", conclou.