El trinquet de Vila-real obri esta nit el Trofeu Mixt masymas. Es tracta d´un torneig de nova creació que imitarà el format del Savipecho, el precursor en juntar en la mateixa sessió a les primeres figures del raspall i l´escala i corda.

El torneig té l´aprovació de dues llegendes de la pilota com Paco Cabanes ´El Genovés´ i Antonio Reig ´El Rovellet´, que en la presentació van acaparar quasi més protagonisme que els participants. Els dos alaben la qualitat del cartell i la presència de les primeres figures. Però sobretot destaquen el fet de reunir en un mateix trinquet a les aficions de les dues modalitats professionals, una situació gens habitual en les seues respectives èpoques.

Curiosament, la primera jornada del trofeu no complirà amb la seua filosofia. I és que el recinte de Vila-real solament acollirà la partida inaugural en la modalitat d´escala i corda. La de raspall està programada per al divendres 6 de maig en la localitat de Genovés. Segons els organitzadors, l´agenda dels pilotaris ha impedit que els dos tornejos comencen en el mateix dia i lloc, com si passarà amb la resta de les jornades.

Com que el trofeu ha nascut per a convertir-se en una cita destacada en la temporada professional, els dotze equips, sis per modalitat, estan compostos pels millors pilotaris de l´actualitat. En la sessió d´esta mateixa nit, Miguel, Dani i Carlos jugaran contra Pere Roc II, Javi i Herrera. Les altres formacions configurades en la disciplina per dalt corda són les següents: Soro III, Jesús i Conillet, Marc, Félix i Tomàs II, Puchol II, Nacho i Héctor II a més de Francés, Pere i Monrabal.En el torneig de raspall, Sergio i Brisca jugaran contra Punxa, Dorín i Tonet II la partida inaugural del 6 de maig. Els altres equips són Moltó i Canari, Ricard, Moro i Miravalles, Ian, Roberto i Pau així com Jeffry, Sanchis i Néstor. La segona jornada es completarà el dissabte 7 de maig a Pelayo on es donaran cita els equips de Soro III, Marc, Moltó i Ricard.

Els altres equips participants, els encapçalats per Puchol II, Francés, Ian i Jeffry, debutaran el diumenge 9 a Bellreguard. Els tres vencedors de cada modalitat i el millor dels derrotats es classificaran per a les semifinals, que es jugaran en els trinquets d´Oliva i Bellreguard els dies 10 i 11. Els dos títols es decidiran en el trinquet de Pedreguer el dissabte 14.