Per primera vegada en els seus vint-i-tres anys d´història, la final de la Lliga de Raspall Diputació de València es disputa amb el format del millor a tres partides. I l´estrena no podia haver sigut millor perquè l´expectació per a la tercera i definitiva confrontació està sent màxima. Abans de començar, els pronòstics eren clarament favorables a Ian, Moro i Miravalles. És normal doncs este equip arribava a la lluita pel títol amb una trajectòria immaculada, amb ple de victòries.

En acabar la primera partida, la del dia 16 a Bellreguard, Ian i els seus companys mantingueren la condició de favorits gràcies a la victòria per 25-15. Però la gran actuació de Ricard, Sanchis i Roberto va fer que el marge en les previsions es reduïra considerablement.

Efectivament, el trio de Ricard va demostrar en el segon assalt, el del passat diumenge a Oliva, que està capacitat per a proclamar-se campió. L´equip va fer una exhibició i va passar per damunt dels seus rivals, que solament sumaren un joc.

Demà, a les 11.30 hores i de nou en el trinquet d´Oliva, començarà la partida definitiva. La incertesa en el desenllaç és total.

Hi ha un corrent d´opinió que argumenta que Ricard, Sanchis i Roberto són ara favorits.

Alguns partidaris d´esta teoria apunten a l´escenari com a element decisiu. Sanchis és un dels pilotaris que més vegades ha jugat en el nou trinquet d´Oliva des de la seua inauguració en agost i també és dels que millor s´han acoblat a les seues característiques. A això s´afegeix el gran moment de Ricard, incommensurable en este tram final, i l´aportació de Roberto, un altre que mata quan entra en contacte amb la de vaqueta. Altres es basen en la situació anímica. L´equip no jugarà confiat, o no deuria, perquè seria un error, però sí pletòric i sabedor que la victòria ja no és una quimera. En el pol oposat es troben els que insisteixen en la trajectòria d´Ian, Moro i Miravalles. Solament han perdut una partida en tot el campionat, la del diumenge passat. I en les tres que s´han creuat amb els de Ricard han eixit vencedors en dues. Un altre argument és el nivell que pot donar l´equip. El diumenge, les tres línies estigueren desconegudes. Ara han tingut una setmana per a reflexionar i entrenar; solament hi ha marge de millora.