Els trinquets de Pelayo i Vilamarxant acolliran en les pròximes setmanes sengles partides que tindran la particularitat d’enfrontar a restos contra mitgers.

La primera a arribar serà la del recinte de la capital, programada per al 14 de maig. Soro III i Puchol II jugaran contra Javi i Félix.

La intenció és prescindir dels feridors i que els mateixos pilotaris executen el dau. Per a orientar als equips hi haurà dos assessors i s’ha pensat en il·lustres de l’entitat de Sarasol II i Tino. La partida en Vilamarxant es disputarà el diumenge 29 de maig. Els quatre pilotaris de Pelayo repetiran però a més s’afegiran Pere Roc II i Dani. En este cas es jugaria fent el dau a passar.

Les dues confrontacions seran desafiaments però no en el sentit estricte de la paraula. I és que en pilota, quan dos equips es desafien, posen en joc uns diners que van a parar a mans dels guanyadors. Però estes iniciatives naixen dels trinquets, que fixaran importants premis a la corda per als vencedors de la partida.

La partida del trinquet de Pelayo es va començar a gestar fa unes setmanes, quan alguns dels participants demanaren al trinqueter Daniel Ribera «alguna cosa especial». La de Vilamarxant s’ha confeccionat per a commemorar el tercer aniversari de la nova etapa del trinquet.