Val Net va començar ahir les negociacions amb els pilotaris professionals de l’escala i corda i el raspall per a la renovació de les fitxes, en la majoria dels casos, tot i que també hi haurà altes.

Com que primer ha d’arribar l’acord amb el jugador, l’entitat encara no pot precisar quants jugadors estaran en nòmina. Però la intenció és augmentar la plantilla en cinc fitxes. La passada temporada hi havia vint-i-un pilotaris de la modalitat d’escala i corda i disset del raspall. En este cas es realitzaran ofertes a vint-i-cinc jugadors de l’alt i díhuit raspadors.

Representants de Val Net assenyalen que l’increment en el nombre de les fitxes ha estat propiciat pels majors ingressos de patrocinadors privats. Per als gestors de l’empresa resulta una satisfacció que cinc nous pilotaris disposen d’un jornal assegurat i estiguen adscrits a la Seguretat Social amb les seues respectives cobertures, sobretot en cas de lesió.

Al mateix temps, els rectors de l’empresa exposen que les quantitats oferides no són les que voldrien i que els jugadors mereixen estar més reconeguts en els seus emoluments per la dedicació i el sacrifici que suposa ser professional de la pilota. Però amb els majors ingressos per patrocini s’ha optat per repartir entre més pilotaris a l’espera que es mantinga esta dinàmica de recuperació i que en un futur es puguen revisar les fitxes a l’alça.

L’empresa de pilota anirà convocant als jugadors durant les dues pròximes setmanes. Ahir, Moltó i Colau van acudir a la seu de l’entitat en Silla i signaren els seus nous contractes.

Des de Val Net no volen avançar més noms fins que l’acord entre les dues parts siga definitiu. Però comenten que continuaran quasi tots els que estaven i que a més es produiran altes d’alguns dels joves que més progressió han demostrat en l’últim any. El criteri per a les altes i les poques baixes ha sigut d’acord al rendiment oferit en la passada campanya en les competicions oficials i en les partides ordinàries.

La duració dels contractes són principalment d’un any però, en alguns casos, la vinculació serà per sis mesos.

En Val Net també apunten que els pilotaris que no puguen incorporar-se en este moment no quedaran en l’oblit i es comptarà amb ells perquè juguen en els trinquets habituals de l’oferta del dia a dia.