La pilota professional travessa per un moment complicat i les dificultats obliguen a reinventar-se i innovar. Amb l’objectiu d’atraure públic nou i sobretot jove, cada vegada és més habitual que les partides importants es juguen el cap de setmana, proliferen els programes nocturns i les travesses passen a un segon pla per a evitar parades.

Altra fórmula que s’està imposant és la d'ajuntar a les aficions del raspall i l’escala i corda en la mateixa sessió, que es denomina ‘mixta’. El Trofeu Savipecho va ser el precursor, fa ara tres anys, i seguint la seua estela ha nascut el Trofeu Mixt masymas.

El torneig va començar en la nit del passat divendres en el trinquet de Vila-real on es va jugar la primera eliminatòria de la modalitat d’escala i corda. Miguel, Dani i Carlos superaren a Pere Roc II, Javi i Herrera per 60-50. En la disciplina de raspall, la jornada inaugural es completarà el divendres a Genovés on Sergio i Brisca jugaran contra Punxa, Dorín i Tonet II. Estes partides s’han disputat en dies i llocs distints per motius d’agenda dels pilotaris.

Serà a partir del dissabte quan el trofeu complisca amb la norma de reunir a les primeres figures de les dues modalitats i a les seues respectives aficions. I així es mantindrà fins a la conclusió del torneig, que en realitat són dos.

Com que el recinte del cap i casal és més propi de la disciplina per dalt corda, els encarregats d’obrir el foc seran els ‘convidats’: Moltó i Canari jugaran contra Ricard, Moro i Miravalles. A continuació, Soro III, Jesús i Conillet mesuraran les seues forces contra Marc, Félix i Tomàs II.

La tercera i definitiva jornada eliminatòria es completarà el diumenge a Bellreguard. Ací, l’ordre serà l’invers doncs el trinquet de la Safor basa la seua activitat en el raspall. En la primera partida, Puchol II, Nacho i Héctor II s’enfrontaran a Francés, Pere i Monrabal. Després, Ian, Roberto i Pau jugaran contra Jeffry, Sanchis i Néstor.

Els tres vencedors de cada modalitat i el millor derrotat es classificaran per a les semifinals. La primera, de les dues modalitats, es resoldrà a Oliva dimarts vinent. La segona es jugarà a Guadassuar un dia després. Els dos títols es decidiran a Pedreguer el diumenge 22.