La novena Copa President de la Diputació de València començarà el primer cap de setmana de juny i ho farà amb novetats respecte a les edicions anteriors tant en la configuració dels equips com en el sistema de competició. Des de Val Net informen que els canvis vénen donats per la voluntat de fer una competició amb identitat pròpia i diferent del Circuit Professional, l’altre gran campionat de la disciplina d’aire.

Per a conéixer el calendari, els trinquets que visitarà i la durada, s’haurà d’esperar uns dies. Però l’organització sí que ha desvelat la incògnita relativa als participants. Seran huit equips, configurats per consens entre els tècnics de Val Net, la Federació de Pilota Valenciana i el Comité de trinqueters. Els pilotaris han estat presents en les reunions però no han tingut vot.

Les formacions iniciaran la competició en dos grups de quatre, establerts mitjançant sorteig. En el Grup A jugaran Puchol II i Monrabal, Miguel i Salva, Pere Roc II i Jesús a més de Francés i Santi de Finestrat. En el Grup B estaran Marc i Dani, Santi de Silla i Pere, Giner i Félix així com De la Vega i Javi.

En esta enumeració destaca notablement la presència de tres joves valors de la modalitat com Marc, De la Vega i Giner, que debuten en la competició. Dels altres participants no deu sorprendre la seua convocatòria perquè es tracta de reputats professionals, els habituals de les cites més importants.

La participació d’estos aspirants a figura està propiciada per les baixes per lesió d’imprescindibles en la posició del rest com Genovés II, Fageca o León. Soro III, tot i que no està lesionat, tampoc participarà perquè d'ací a poc temps serà intervingut de la vista i necessitarà de tres a quatre setmanes per a tornar a jugar. Els de Colau i Víctor sí eren noms possibles, però sembla que els organitzadors han donat prioritat a la saba nova.

Els tres joves pilotaris es mereixen el benefici del dubte per la seua magnífica trajectòria dels últims mesos tant en les partides del dia a dia com en competicions oficials. Tot i això comptaran amb l’ajuda de grans referents al mig com Félix, Javi i Dani.

Penalitzats

Dels equips capitanejats pels restos en teoria més decisius, Puchol II, Miguel i Pere Roc II, s'ha de assenyalar que han sigut ‘penalitzats’ perquè hi haja equilibri: Monrabal haurà de ferir mentre que Salva i Jesús eixiran de davall la corda al rest, quan comence cada quinze.