Els tornejos mixtos estan de moda. Savipecho, la Mancomunitat de la Costera-Canal i, ara, Masymas, han triat la via de l´agermanament de les dues modalitats amb àmbit professional. Es mesclen pilotaris i públics, es juga a raspall en trinquets de l´alt, i viceversa. L´aficionat respon, i Val Net ha detectat el filó per a exprimir una fórmula que funciona, que ompli graderies de gent i alegria.

Hui és una d´eixes jornades especials, amb les finals del Trofeu Mixt Masymas a Pedreguer. A les 17:00 hores, Soro III, Jesús i Conillet s´enfrontaran a Puchol II, Nacho i Héctor II en la cita d´escala i corda. A continuació, Moltó i Canari tancaran la vesprada contra Jeffry, Sanchis i Néstor, en raspall.

En la partida de l´alt, es reprodueix un duel que alça passions, el de Soro III i Puchol II. Ambdós jugadors es trobaren el passat divendres a Vila-real, amb victòria clara (60-25) de Soro III, amb Dani, contra Puchol II, secundat per Javi. Quico es va mostrar en plenitud de forces i confiança, mentre que Puchol II estigué lleugerament per baix del que sol oferir.

A Pedreguer, Jesús i Conillet tractaran de reproduir les bones sensacions que han donat com equip en el torneig per contribuir al bon estat del seu escaleter. El de Silla és jugador de pegada contundent que també sap aguantar-la quan convé, mentre que Conillet, que té molt tocada la canxa, intentarà exprimir les seues possibilitats prop de la corda.

En el cas de l´equip de Puchol II, Nacho torna a la posició de màxima responsabilitat en un gran torneig, i tractarà de reeixir entre els seus companys per consolidar-se, mentre que del campió del Circuit Professional, Héctor II, s´espera que siga determinant.

En la cita de raspall, el guanyador de l´últim Individual i referència en la posició, Moltó, s´ajudarà d´un Canari en estat de gràcia per a fer front a un trio de pegada i poder. Jeffry es troba davant la primera final professional de la seua carrera, i juga a casa, el seu poble. Si supera la pressió, pot passar una vesprada inoblidable. Comptarà amb l´ajuda de Sanchis, actual campió de la Lliga de raspall professional, i Néstor, que també s´estrena en una final del màxim nivell.

Pedreguer és una canxa poc habitual per als raspadors, ja que és un recinte on predominen les partides d´escala i corda. Molt del que puga passar dependrà de l´encert a l´hora de trobar la generosa llotgetade baix. Tant els punters com els rests tindran molt de terreny avançat si li prenen la mesura. La galeria del dau també pot ser un bon lloc on encarar-se, ja que les tanques protectores que hi ha instal·lades solen retindre la pilota.