Trencant la norma general dels últims mesos, el trinquet de Massamagrell ha decidit fer totes les partides d’este mes d’agost amb les galeries lliures, es a dir, els pilotaris podran llançar la pilota dalt de les graderies i serà quinze de qui la tire si la pilota no torna. La mesura comença ja demà amb la partida que enfrontarà a Miguel i Jesús contra Francés i Félix.

Sens dubte és un debat que hi ha entre aficionats i pilotaris. Són molts els ‘romàntics’ que troben a faltar eixa manera de rematar el quinze. Ara la família Soro ha decidit tornar als orígens, perquè així s’ha jugat tota la vida i tan sols en campionats i trofeus com el circuit professional es jugava amb galeries prohibides.

La norma de prohibir les galeries en totes les partides i trinquets és molt recent i, sobretot, es va instaurar per dues raons, primer per a afavorir l’espectacle i segon per a protegir als espectadors de possibles pilotades.

La raó de tornar a fer partides amb galeries lliures és sobretot per la forta calor de l’estiu. A més en esta època els pilotaris han de multiplicar-se. Al costat de les partides del dia a dia als trinquets també han de jugar nombroses partides de festes per tot arreu de localitats de la Comunitat. Esta mesura ajudarà als pilotaris a no carregar-se tant, al mateix temps que donarà l’oportunitat als aficionats ‘romàntics’ de tornar a vore eixes pilotades que des de l’altra part del trinquet arriben fins a la galeria contraria per a rematar el quinze.