El XI Trofeu Diputació de frontó comença esta vesprada al frontó de Museros, 18:30 hores. Ho fa obrint la seua porta gran, amb quatre mestres de la modalitat. Dos dels últims grans campions de l’especialitat com són Adrián de Museros i Adrián de Quart de Poblet, contra altra parella de luxe com és Puchol II i el cubà-valencià Lemay.

Donant una ullada al palmarés dels quatre és fàcil entendre el nivell del cartell anunciat hui. Parlant tan sols de campionats individuals en la modalitat de les tres parets, en la partida de hui hi ha fins a set campionats aconseguits.

Adrián de Museros ha guanyat en dues ocasions el mà a mà, Adrián de Quart va ser campió l'any 2014 i Lemay va arribar cinc anys seguits a la final, guanyant quatre. L’arribada de Lemay a València va suposar una revolució al frontó valencià. Era altre estil, altre caràcter, altra manera de jugar. Una experiència molt enriquidora de la qual el frontó valencià s’ha beneficiat, guanyant, per descomptat, a un gran jugador i aprenent noves tècniques de joc.

Tot parlant dels tres especialistes del frontó, sense anomenar encara a Puchol II. Pilotari d’escala i corda i gran dominador del frontó. Un pilotari amb carisma, que arrossega als seus fidels seguidors, ‘pucholfans’, allà on s’anuncia. Un jugador que ara per ara marca la diferència. La paraula típica dels trinquets que resumeix a Puchol és ‘figura’. Ho diu tot. I així comença hui un trofeu Diputació de València de frontó que tindrà sis equips repartits en dos grups de tres i amb un total de set partides.

A més del frontó de Museros el campionat també es jugarà en Paterna, Dénia, Almussafes, Vinalesa i Cheste. Els dos millors equips jugaran la gran final. Serà diumenge 18 de setembre al frontó de El Puig.

Al costat de les parelles que s’anuncien esta vesprada, el grup A el completa Pere Roc II i Montesa. El grup B està format per la parella de Miguel i Victor Bueno representant a Paterna, Santi i Javi ‘Moro’ representants de Cheste, i a De la Vega i Pasqual com a representant d’Almussafes. Després d’esta primera partida de hui en Museros el trofeu Diputació tindrà la pròxima parada dilluns 22 d’agost al frontó de Paterna, on s’enfrontarà la parella local davant la de Cheste.