Hui es tanca el 49 Trofeo Moscatel, la cita més rellevant de l’estiu en la disciplina de galotxa. Serà en el carrer artificial de Godelleta, pàtria xica d’una primera figura com Raúl, ara lesionat però a prop de reaparéixer, i localitat que té molt a veure en la creació del Campionat Autonòmic d’esta modalitat, més conegut com El Corte Inglés.

La cloenda, correra a càrrec de reputats professionals del trinquet, sent Puchol II i Marc els líders d’amdues formacions. El de Vinalesa tindrà l’ajuda de Pepet i Monrabal mentre que Pere i Carlos seran els companys del de Monserrat. En principi són dos trios que asseguren l’espectacle; pels noms i pel moment de joc que atresoren els seus components.

El gran reclam és la presència de Puchol II. L’escaleter continua immens. En cada aparició provoca l’admiració del públic pel seu estil elegant, que se suma a unes facultats físiques impressionants. És el rival a batre, a no ser que enfront estiga el totpoderós Soro III. Aleshores s’equilibren els vaticinis.

Monrabal i Pepet faran de gregaris de luxe i jugaran per al seu company. Però també tenen recursos per a convertir-se en protagonistes destacats perquè troben amb facilitat la galeria i per la seua solvència per a amagar la pilota en les poques ‘trampes’ que ofereix la pista de Godelleta.

Pel que fa a la contra, Marc, sense arribar al punt d’excel·lència de Puchol II, també sol ser objectiu de nombrosos elogis. El de Monserrat acaba d’instal·lar-se en l’elit del trinquet després de meravellar en la galotxa. I ha arribat amb força, amb la intenció de convertir-se en algú important. En este equip, però, és molt probable que els mèrits estiguen més repartits. I és que Pere i Carlos són dos referents i els seus colps resulten mortals de necessitat. La partida començarà al voltant de les 18.30 hores. Una hora abans es jugarà una altra a raspall femení. Com no podia ser d’una altra manera, la pilotari local Sara, fixa en la selecció valenciana - Espanya, serà una de les participants. També jugaran Noelia, Joana, Ana, Andrea i Carol.

En esta edició del Trofeo Moscatel, la nova directiva de la Sociedad Pelotari de Godelleta ha variat el format respecte a les disputades en els darrers anys i ha inclòs importants novetats com l’emotiu homenatge que es va retre a Grau el passat dia 6.