El frontó municipal de Paterna acollirà esta vesprada la segona jornada del Trofeu Diputació de València, primera pel que respecta al Grup B. En partida programada per a les 18.00 hores, l’equip local de Miguel i Bueno jugarà contra el representatiu de Cheste amb Santi i Moro.

La formació de Paterna presenta a dos jugadors que no són dels més habituals en les tres parets però d’un nivell inqüestionable. I és que Miguel és un dels escaleters més reputats mentre que Bueno és del tipus de jugadors que sempre responen, independentment de la cita i la modalitat en qüestió. La competitivitat en este equip està garantida per poc que l’acoblament entre les línies siga l’adequat.

L’equip de Cheste té més experiència en el frontó però esta situació no el converteix en favorit, donada l’entitat dels rivals. Santi es troba en el millor moment de la seua carrera com a professional del trinquet i des de fa uns mesos està sent requerit per a participar en competicions destacades d’altres disciplines, com ara el frontó. Amb la pilota de tec es troba còmode i sobretot segur. És un saguer passador que permet el lluïment del davanter.

Moro, per a molts el millor pilotari en la modalitat de galotxa, també està fent-se important en el frontó, on es prodiga des de fa unes temporades. De fet és vigent campió autonòmic amb Pasqual de la Pobla de Vallbona. Tal vegada no siga el pilotari més tècnic en els quadres alegres però la seua pilotada és letal. La previsió apunta a una confrontació de desgast on s'haurà de treballar el quinze. Per tant, la preparació física i la resistència podria ser un factor determinant. Darrere és segur que Miguel i Santi tornaran la pilota en infinitat d’ocasions perquè són especialistes en esta faceta. És per això que el desenllaç estiga condicionat al que aporten els davanters.

Sense marge d’error

El guanyador de la confrontació es convertirà en ferm candidat a arribar a la final. I és que el format de la competició no deixa marge d’error. En cada grup, A i B, els tres equips participants solament disputen dues partides en esta fase de classificació. I el que acaba amb major puntuació és qui passa a la final. Per tant, el derrotat no es quedarà sense opcions però estarà a expenses del que facen els rivals. L’altra parella del Grup B és la representativa d’Almussafes composta per dos especialistes del frontó com De la Vega i Pasqual.

En el Grup A s’ha completat una partida, la de la jornada inaugural del trofeu. L’equip de Vinalesa en el que formen Puchol II i Lemay va superar al de Museros amb Adrián II i Adrián III pel tanteig de 41-31. Els tercers en litigi en este grup són Pere Roc II i Montesa, que juguen pel Puig.