La de hui serà una vesprada agredolça en el frontó municipal d’Alginet, on es completarà una nova edició del Trofeu Juliet. La cita va néixer fa anys per iniciativa del club de pilota local per a reconéixer la trajectòria d’un dels pilotaris més importants que ha conegut l’esport dels valencians. Però en la primera fila dels espectadors, la seua cadira, sempre al costat del seu íntim amic El Rovellet, estarà buida. I és que el mestre ens va deixar el passat mes de novembre quan estava a punt de complir noranta anys.

Com és norma en este trofeu s’ha requerit la presència de quatre pilotaris que destaquen per la seua solvència entre les tres parets. Però el cartell original ha sofrit una modificació. Puchol II cau per unes molèsties en el muscle i entra Carlos de Massalfassar com a premi de la magnífica actuació d’ahir en el Trofeu Diputació de València. La partida serà Pere Roc II i Bueno contra De la Vega i Carlos (19.30 hores).

Per noms, els favorits haurien de ser Pere Roc II i Bueno. Perquè el primer és un dels escaleters en millor forma mentre que el segon sempre respon. Però atenció perquè De la Vega és un gran especialista del frontó. I arriba pletòric després d’estrenar-se amb victòria a Pedreguer en la seua primera aparició com a professional en tan prestigiós trinquet. I Carlos va demostrar ahir que està com un bou.

Gran entre els grans

Nascut el 1925, Juliet d’Alginet va debutar com a professional amb quinze anys i durant dècades va ser el gran dominador dels trinquets de les tres províncies, que s'omplien per la seua presència. Escaleter de no massa força però de joc exquisit i millor tècnica, era el paradigma del pilotari cavaller i honrat.