La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València va ser ahir l’escenari de la presentació de l’obra ‘La pilota valenciana. Pràctica, ciència i codi’. Les prou de més de tres-centes pàgines han estat redactades per quaranta-set autors, especialistes en distints àmbits, mentre que els encarregats de coordinar el treball han sigut els doctors Víctor Agulló, Gregorio González i Javier Gómez.

Explicava Agulló que el llibre és «una visió integral del joc de pilota. La primera dels valencians, doncs, els bascos sí que tenen la seua». Segons el coordinador, l’obra analitza la situació actual de l’esport «i ens situa on estem i on volem anar». El treball abasta tots els aspectes que puguen estar relacionats amb la pilota. Les modalitats, la presència en els mitjans de comunicació, el lèxic, la història i la introducció en l’àmbit educatiu són alguns dels capítols.

En la presentació va participar bona part de la plana major de la UV, el president de les Corts, Enric Morera, i el director general de l'Esport, Josep Miquel Moya.