El Campionat Individual Bankia acaba de començar i ja està a punt de deixar en el camí a quatre dels dotze participants. El torneig va completar ahir la jornada inaugural amb la disputa de dues eliminatòries de la primera fase, ronda que conclou esta vesprada en el trinquet de Pedreguer amb la resolució d´altres dues partides.

Els primers a pugnar per un lloc en els quarts de final seran Pere Roc II i Pablo de Borriol. La postura deuria eixir clarament favorable al pilotari de Benidorm perquè es troba diversos escalons per damunt del seu rival. De fet, Pere Roc II és un dels participants que més sonen per a donar la sorpresa i trencar els pronòstics de la prevista final entre Soro III i Puchol II.

L´esquerrà es troba en el millor moment des que gaudeix de la condició de professional. I en la temporada passada ja ha començat a aconseguir els títols importants que els anys anteriors venia fregant amb els dits. Es podria dir que és el tercer o quart en l´escalafó juntament amb Miguel. Depén del dia.

Pablo ve de l´individual sub-23 amb ganes de fer soroll. El de Borriol s´ha preparat a consciència i busca una oportunitat. Sap que és candidat per a caure tot just començar. Però com ell mateix diu, «si el rival té un mal dia, tal vegada puga donar un esglai».

A continuació jugaran Pablo de Sella i Giner. El primer s´estava consolidant entre les primeres figures fins que les lesions van parar la seua trajectòria. I el de Murla acaba d´aparéixer en el professionalisme. Es tracta de dos pilotaris que volen reivindicar-se. I el mà a mà és un aparador perfecte per a fer-ho.

Santi i Salva, endavant

Ahir en el trinquet de Vilamarxant, els encarregats d´encetar el campionat van ser Santi de Finestrat i Carlos de Massalfassar. Es van complir els pronòstics i el mitger es va imposar pel tanteig de 60-25. El resultat reflecteix amb fidelitat la superioritat del guanyador.

A continuació, en el duel entre mitgers, Salva va eliminar a Monrabal per 60-40. El desenllaç es podria considerar una sorpresa, encara que relativa, doncs el derrotat s´anunciava en casa i l´any passat va ser un dels animadors del torneig.

Salva va destacar per l´eficàcia. Va jugar amb criteri i sense cometre errors. No va ser el cas de Monrabal, amb més voluntat que encert. «He tingut un mal dia, per moments m´he desbaratat i no he jugat el que deuria. Salva ha sigut millor i ho he de reconéixer», dia.